AC/DC не мислят за пенсия

Слуховете бяха отхвърлени от фронтмена Браян Джонсън

Австралийско-шотландската група AC/DC не мисли за пенсия. Информацията съобщи пред британския вестник Telegraph фронтменът на бандата Браян Джонсън. Той обаче потвърди, че някой от състава има сериозни проблеми със здравето.

Според информация на различни източници от вчера става дума за китариста Малкълм Йънг – по-големият брат на известния с ученическата си униформа втори китарист Ангъс Йънг. Вчера сайтът metalinjection.net написа, че преди няколко седмици Малкълм е получил удар, в резултат от който в мозъка му е останал кръвен съсирек.

Предполагаше се, че този инцидент слага окончателен край на намерението на AC/DC да запишат нов албум, наследник на суперуспешния Black Ice, излязъл през 2008 г. Припомняме ви, че като част от турнето си групата изнесе концерт през май 2010 г. На него се събраха повече от 50 хил. души.

Джонсън разкри, че през май петимата от състава ще се съберат през май във канадския град Ванкувър. Ако там се получи нещо, което би било подходящо, то може да се стигне и до издаване на албум.

Oт думите на фронтмена става ясно още, че турнето, бележещо 40-годишнината на състава, за момента е във висящо положение. Турнето трябваше да включва 40 концерта на 40 различни места. Според Джонсън това е великолепен начин петорката да се раздели с публиката.

Вчера проблемите на Малкълм бяха засегнати и от добрия му приятел – вокалистът на групата Choirboys Марк Гейбъл. Според него по-големият по-големият от братята Йънг вече не може да свири на живо.Информацията била потвърдена от сина на 61-годишният шотландец – Рос.