Хванаха "в крачка" най-известния художник на графити в света (видео)

Детски спортен клуб разчита на продажбата на "Телефонни любовници", за да се спаси от затваряне

Английските служби за сигурност са заловили световноизвестния графитен художник Банкси в необичайно нарушение - докато поставял собственоръчно едба от последните си творби на стената на спортен клуб. За това информират световните медии.

Макар повечето от тях да са "закотвени" в панорамата на градската действителност, уличните творби на Банкски стигат до любителите на изящните изкуства по цял свят. Те са оригинални, провокативни и дяволски добри (както личи от примера на снимката).

Акция от неделя сутринта може би ще помрачи имиджа на художника - или пък ще го затвърди. Точно, когато ние празнувахме Цветница, охранителна фирма е заловила Банкси, докато поставя най-новата си творба на стената на малкия клуб "Бристол бойс" в едноименния клуб. Творецът бил облечен в работни дрехи, а в "нарушението" му помагал собственикът на отбора.

Самият той впоследствие заяви, че се надява от печалба от 100 000 паунда от продажбата на картината с име "Телефонни любовници" ("Phone Lovers"). Творбата е подарък от Бански за клуба, който да го спаси от затваряне.

Новата картина на Банкси е съвсем в неговия артистичен стил. На нея са изобразени двама влюбени, прегърнати и с телефони в ръка. По този начин артистът отправя провокация към съвременните схващания за човешките отношения с навлизането на новите технологии като неизменна част от комуникацията.

Акцията е заснета от охранителна камера на сградата, а картината е махната от самия управител. На мястото и в момента стои бележка от клуба, в която се обяснява, че творбата е свалена, "за да бъде предпазена от вандализъм и евентуални щети".