Правителството ще струва 800 млн. лв. на общините!

Прогнозата е на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов

Над 800 милиона лева европейски средства няма да влязат в България заради това правителство. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той обясни, че управляващите "брутално" налагат корекции върху общините.

Корекциите, наложени на техни кметове (на ГЕРБ – бел.ред.) и кметове на АБВ, надвишават 110 млн. лв.  Корекцията на община Костинброд е около 24 милиона лева. Изводът на Борисов е, че много български общини и много фирми ще фалират, информира БТА. Според бившия премиер мярката е предизборен ход. Това е геноцид срещу хората, убеден е бившият премиер.

Той определи като лъжа изявленията на управляващите, че вече нямало междуфирмена задлъжнялост и се били разплатили с фирмите. „С над 150 млн. лв. "висят" в момента към фирмите”, обясни Борисов. Според него с тези корекции към общините управляващите казват на Брюксел, че в България институциите не работят, след като по-рано са правили проверки по проектите и е било обявено, че всичко е наред.

Борисов скастри и политическия си опонент с думите: „БСП е партия, закърмена с компромати". Той припомни атентата в църквата „Света Неделя" в София, заявявайки, че това са хора, които на бялото казват черно, посочи лидерът на ГЕРБ.