Борисов: Има недомислие в Изборния кодекс

Лидерът на ГЕРБ уточни, че не може да каже кой краде подписи

Ирена Соколова (депутатът от ГЕРБ – бел.ред.) ми се оплака, че са я написали в друга партия. Това се е случило във всички партии, не е една или две – да кажеш, че има умисъл. Има недомислие в закона. Ако се промени бързо, няма да се получава повече. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде „Фокус”. Той допълни, че не може да каже да каже кой краде подписи.

„Очевидно на нас това не ни е нужно, защото имаме 70 хил. члена. Само в апарата на партията сигурно са 2 500 – 3 000 души, които веднага с електронен подпис биха го удостоверили”, посочи Борисов. Според него има много варианти, по които това положение може да се избегне. Един от тях е с помощта на електронен подпис.

Бившият премиер допълни: „Ако една партия има както ние 70 хил. члена, могат всички да бъдат качени на електронен носител и да бъдат предадени в ЦИК и въобще тези регистрации на партии за избори да не се правят с подписки”, обясни Борисов. „Не знам дали ще победим на тези избори. Ако хората гласуват за нас”.

Във връзка с Бисер Миланов - Петното Борисов посочи: „Никога на сме плащали и организирали протести. Омръзна ми хора, които са висели пред къщата ми, да обясняват какво ли не. Имаше друг, който ми предлагаше, само че за политически опоненти. Защото му отказах, затова сега обикаля телевизиите да разказва същите неща за мен. Не искам да му влизам в приказките. Не ме интересува”.