ПловдивУтре: 16 април

Къде,кога, какво в Пловдив утре

Пловдив е домакин на регионалния спортен празник, организиран в подкрепа на децата с интелектуални затруднения. Старт ще даде зам.-кметът Георги Титюков от 9,30 часа в спортен комплекс "Арена", район "Тракия". Участие ще вземат отбори по футбол и народна топка от Помощно училище "Стефан Караджа" и Ресурсен център Пловдив.

Утре от 10 до 12 часа в Старият град малчугани, учители и родители от ЦДГ "Снежанка" ще боядисват яйца в работилничка на открито в двора на галерия "Златю Бояджиев". При лошо време работилничката ще се премести в Балабановата къща, съобщават организаторите.

Кметът на район "Централен" Райна Петрова ще бъде специален гост гост на отчетно-изборното събрание на Национално сдружение на хората с увреждания "Надежда за достоен живот", което ще се проведе от 13,30 часа в заседателната зала на ДКЦ-1.

От 13 до 15 часа в сградата на Съдебната палата в Пловдив, бул. "Шести септември" №167, ще се проведе "Ден на отворените врати". Мероприятието се осъществява от Пловдивски апелативен, окръжен и районен съд по инициатива на Висшия съдебен съвет.

От 13 часа "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" ще обявят имената за евролистата си. Събитието ще се състои в историческата Зала "Съединение.

От 15 часа в 6 аудитория на Ректората на ПУ започва дискусия на тема "България в Европейския съюз: мобилност и възможности за младите хора". Ще присъства и министърът на външните работи на Република България Кристиан Вигенин.

И още

Атомно-абсорбционен спектрофотометър (AAS) ще получи като дарение от КЦМ екипът на Централна клинична лаборатория на УМБАЛ "Св.Георги", Пловдив. Начален час - 11 часа.

Спортен Пловдив

Утре ще се изиграе първият полуфинал за Купата на Бългапия. В 16,15 часа Ботев приема Локо София на централния терен във "Футболен комплекс Ботев 1912".

Добре е да знаете, че в тази връзка от 13,15 до 18,15 часа при необходимост ще бъде спирано движението в района на комплекса.