16 април: Бъдете обаятелни

Слънце в Овен, Луна в Скорпион. Астрологична картина на деня

Нестабилното емоционално състояние ще влияе и днес на обективната ни преценка и способността да реагираме адекватно на текущите ситуации. А Луната ще стимулира изявата на водната стихия и то чрез най диаболичната и същност-тази на Скорпиона, така че ще се наложи да полагаме съзнателни усилия за да не демонстрираме най-неприятните черти на характера си без съществена необходимост от това. Нелепи ситуации няма да липсват и днес, но онези които умеят да владеят себе си, биха могли не само безпроблемно да се справят с тях но и да извлекат ползи, които ще им помогнат да укрепят позициите си, да увеличат благосъстоянието си или да спечелят симпатиите на влиятелни покровители.Колкото по-често използваме личното си обаяние и психологическите си способности, толкова по-големи са шансовете ни не само да избегнем проблемите, но и да привлечем симпатиите на тези, с които ни се налага да си взаимодействаме.

Поводи за раздразнение няма да липсват разбира се, най-вече неприятни новини, проблеми с комуникациите и осигуряващите ги технически средства, а така също и с автомобилите и придвижването им. Не предприемайте пътуване без неотложна необходимост от него! Безразборните срещи и разговори, дори в случаите когато ни дават възможност да общуваме по интересни теми с интересни събеседници, също могат да се превърнат в генератор на лошо настроение, тъй като ще изядат съществена част от времето ни и ще ни отклонят от основните ни задължения. Опитайте се поне да се въздържате от спорове противопоставящи различни културни и политически интереси. Те ще бъдат напълно неконструктивни, а и притежават потенциала да ви увлекат в шумен скандал.

Работа и бизнес
Излишния оптимизъм и липсата на реална преценка на възможностите могат да се превърнат в сериозна заплаха за кариерата или бизнеса. От друга страна съществуват и реални условия за идеи и предложения които могат да подобрят качествено благосъстоянието и възможностите ни. Така успеха или провала наистина се свеждат до способността да различим желаното и възможното и адекватната преценка на личния потенциал.

Здраве, хранене и красота
Повишената възбудимост и нестабилното емоционално състояние са заплаха за здравето на всеки, особено за хора да предразположени към мигрени, сърдечни заболявания и нервни кризи. Те трябва старателно да избягват ситуации които обичайно пораждат стрес и напрежение. Категорично се въздържате от употребата на алкохола, както и на мазни и трудно смилаеми храни. Уязвими са също половата и отделителната система, които изискват специално внимание, но много внимателно лечение. Избягвайте каквато и да било оперативна и агресивна намеса в структурата и дейността на тези органи. Текущия период може да укаже и слаби места в ендокринната система, които успешно ще се повлияят от методите на алтернативната и народната медицина. Денят е травмо-опасен и би било разумно да отложите активните спортни занимания и дейности изискващи голямо физическо натоварване.