Орешарски или лъже във Виетнам, че България е добре, или лъже тук, че сме зле

Toй и неговото „цикламено костюмче“ казват „общините на ГЕРБ“, но в тях живее 85% от населението на България

Орешарски каза във Виетнам, че макрорамката е много добре. Защо не го каже тук? А казва, че управлението на ГЕРБ е пагубно? Той или лъже, когато е във Виетнам, че България е добре, или лъже в България, че страната ни е зле. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ. Той отбеляза, че днес националната статистика е отчела, че в страната има дефлация 0,2%. „Цяла Европа се оправи. По време на нашето управление ни даваха за пример, а сега държавата потъва", подчерта Борисов.

Председателят на ГЕРБ отбеляза, че днес в НЕК пак са се скрили и не са казали какви са задълженията. „А задълженията на НЕК ще ги плащаме ние, защото дружеството е държавно. Няма никаква логика да се намалява цената на тока. ЕРП-та кой ги продаде?", попита Борисов и припомни, че  това е направено от БСП, ДПС и НДСВ. "Ние не продадохме нищо, така ги заварихме. Още първата година им сложих 1 млн. лв. глоба“, допълни Борисов и попита на кого ще бъдат дадени ЕРП-та като им отнемат лицензите. „Тези управляващи могат да правят само заеми с големи лихви, които да плащаме ние, децата и внуците ни“, коментира още председателят на ГЕРБ. Според него управляващите сами ще искат нови избори - НЕК и държавата фалират, Орешарски не може да направи бюджета за следващата година. Ако продължат със заемите, ще има наказателна процедура от  Брюксел за свръхдефицит. Парите, които харчат не са дошли от работа, а от заеми. Кой ще ги плати лихвите, които отиват към 1 млрд. лв. на година“,  попита председателят на ГЕРБ. Той посочи, че 20 г. нищо не е правено. „ГЕРБ построи повече, отколкото те за 20 години“, допълни още Борисов.

„Не се посвени министърката да открие последния лот на АМ “Тракия“ и тогава не разнасяше бурканче с пепел, но управляващите са нагли. Излиза Орешарски и неговото „цикламено костюмче“ и казват „общините на ГЕРБ“, но в общините на ГЕРБ живеят 85% от населението на България", каза още Борисов и отчете, че половината от сегашните министри при ГЕРБ са били най-много началник на отдел.