Вестниците във Вторник, 15 април

Серия от нововъведения ще има при провеждането на изпити за шофьорска книжка от 1-ви юни

49% е спадът на преките чуждестранни инвестиции в България за първите два месеца на тази година, показват данни на БНБ, пише Капитал Дейли и уточнява, че най-съществените входящи потоци идват от офшорни зони като Холандия и Британските Вирджински острови.

БНБ отчете срив на чуждите инвестиции за първите два месеца на 2014-а година, съобщава в публикация вестник Сега.

Серия от нововъведения ще има при провеждането на изпити за шофьорска книжка от 1-ви юни, научаваме от вестник Преса. Датата за явяването ще може да се запазва по интернет, а плащането ще става онлайн, уточнява изданието.

Такситата може да започнат да минават на технически преглед на всеки три месеца. Такава възможност се разглежда, ако депутатите решат да удължат живота на жълтите коли от 10 на 15 години, казва в интервю за Труд  заместник-министърът на транспорта Антон Гинев. Цитирано е и мнението на Националния съюз на превозвачите, които в свое становище до Народното събрание заявяват, че не одобряват  вдигането на възрастта на такситата за София.

Крадци масово са започнали да задигат летните гуми на коли, като ги събуват заедно с джантите. От една седмица в столичната полиция е регистриран бум на тези посегателства, съобщава Телеграф.

Средства на Столична община са били насочвани към подсъдими по делото "Кокаинови крале", пише на първа страница на вестник Земя. Според главния секретар на МВР Светлозар Лазаров сумите са отивали към смятания за дясна ръка на Евелин Банев - Брендо Матей Боев, който в момента е в италиански арест.

Гурбетчия ще съди партии за кражба на подпис, пише Стандарт. 32-годишният Александър Николов разкрил, че три формации, регистрирани за евроизборите, са използвали данните му без негово разрешение и знание. Той разбрал за кражбата, след като Централната избирателна комисия даде възможност всеки да провери чрез ЕГН-то си за злоупотреба с данните му. 

Едва 10% от хората с увреждания работят, а най-честата причина за ниската заетост сред тях е недостъпната среда, съобщава вестник Сега.

Ще има приемни семейства и за възрастни хора. Това е записано в проектозакон за възрастните хора, подготвян от шефката на парламентарната социална комисия Корнелия Нинова, пише вестник 24 часа.

Около 630 милиона евро от новата Програма за развитие на селските райони са за общините, съобщава вестник Дума, цитирайки заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев. Той поясни, че най-голям поток от средства  ще се насочат към изграждането на пътища.

Спасиха от трафиканти съкровище за 10 милиона евро, информира Монитор. Продавачите на черно били заловени, докато търсели купувач на 15 000 златни детайла. Артефактите са част от три огърлици отпреди 3000 години преди Христа.

В интервю за Новинар синоптикът Илиан Господинов прогнозира нормално топло лято. Според него е и малко вероятно през целия летен сезон да е относително студено.