Полицията затвори бул. „Витоша” заради пожар

Запали се строежът до НДК

Гори бъдещият „Милениум център”, чийто все още недовършен строеж се намира непосредствено до НДК, съобщава Клуб Z. От снимки на читатели на изданието се вижда, че става дума за най-високия етаж на една от трите сгради на комплекса.

Пожарът е възникнал около 1,00 ч тази нощ. На мястото има пожарни автомобили и огнеборци, но вероятно поради височината на строежа все още не са предприети никакви действия за потушаването му. Огънят е интензивен и над околните улици пада пепел. Полицията е отцепила бул. „Витоша” и не допуска преминаването на автомобили и хора, вероятно поради опасност да паднат горящи предмети.

Сиянието на пожара се вижда от километри. Снимка Красимир Златев

„Милениум център” е един от най-мащабните строителни проекти, които се изпълняват в момента в София. Инвеститор на обекта и главен изпълнител е фирма НИКМИ АД. Става въпрос за изграждането на едно общо пететажно тяло, от което израстват три високи сгради. Зданието се намира на парцел, граничещ с три главни столични булеварда – „Витоша”, „Пенчо Славейков” и „България”.


Така би трябвало да изглежда завършеният комплекс.
В червено е отбелязано мястото на пожара

Според проекта централно трябва да бъде разположен петзвезден хотел, който ще бъде на 32 етажа с 250 стаи и хеликоптерна площадка върху покрива. Височината на тялото е 112 м. Останалите две тела са с по 18 и 24 етажа. Целият комплекс има обща разгъната застроена площ 136 300 кв. м.

В комплекса е предвиден и конгресен център със зала за 800 души и пет по-малки зали. По проект трябва да има три ресторанта, две кафенета, два виенски салона и два панорамни бара. Броят на магазините и търговските обекти в сградата е около 65. В хотелската част е проектиран модерен СПА център със закрит басейн.

 

Източник: clubz.bg