Между "Аз" и "Ние"

Хороскоп

14-04-2014, 11:43

Снимка:

sofia.utre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сезонът на затъмненията

Разпад или растеж - астрологична картина на април

Астрологична прогноза за 14-20 април. Пълнолуние във Везни - вторник, 15 април, 10,42ч. Пълно Лунно затъмнение

Предстои ни още една богата на астрологични събития седмица, която може да ни поднесе решаващи обрати и съществени промени-в много случаи със съдбовен и необратим характер.

В понеделник Меркурий се включва в темата на Големия космичен кръст, в която централни фигури са Уран, Юпитер, Марс и Плутон. Присъствието на Меркурий там указва значимостта която ще придобият новините, информацията и думите въобще. Те могат да се превърнат в мощен и опасен инструмент, с помощта на който може да бъде променено или разрушено почти всичко. А предвид ускорението и кулминацията на процесите, което Пълнолунието придава, новините ще се разпространява мигновено, при нулева възможност да се предвиди и контролира посоката и ефекта от тях. Налага се да бадем изключително внимателни при шофиране, при работа с информацията, в преговорите и дори в безобидните на пръв поглед разговори. Предвид предстоящото пълнолуние във Везни обаче, най-напрегнати и драматични преживявания  ще породи неочакваното изясняване на взаимоотношения, което няма да можем да избегнем. За добро или за лошо ще можем да кажем всичко каквото мислим, което налага да бъдем изключително прецизни в подбора на изразните средства и най-вече ефектът, който те могат да породят, тъй като последствията могат да бъдат сериозни и необратими.

Пълнолунието е във вторник в 10,42 ч., но както знаете то е по-скоро процес, а не точно фиксиран момент във времето. Още повече, че през този месец то ще бъде съпроводено с Пълно лунно затъмнение, по оста Овен-Везни. Това е оста международните и партньорските взаимоотношения в цялото им богатство на проявление - от партньорство и близост, до противопоставяне и вражда. Емоционалната наситеност и съдбовния характер на периода, ще създадат предпоставки за разпад на стари съюзи и създаване на нови. До кулминация ще достигнат теми и процеси, където се налага да бъде установен баланс между "Аз" и "Ние", между личната воля и необходимостта от сътрудничество, между егото и персоналните цели и обществените интереси и мнение. Ситуациите, в които такъв компромис не може да бъде постигнат, най-вероятно ще последва разпад, а онова което бъде разрушено в сезонът на затъмненията, трудно се поддава на възстановяване. Безнадеждни взаимоотношения могат да достигнат до своя естествен финал.

Всяко събитие в сезонът на затъмненията има далеч по-важен, дълбок и съдбовен смисъл отколкото му придаваме първоначално. Идеите, предложенията, проектите и хората които навлизат в живота ни в този момент, стават част от него за дълъг период от време, а начинът по който си взаимодействаме с тях, посоката и темпът на развитие, както и крайния резултат, трудно се поддават на планиране и контрол, независимо дали ни удовлетворяват или не. Поради това, всичко което се случва не само в деня на самото затъмнение, но и в дните преди и след него, придобива съдбоносно значение, а развитието му не подлежи на човешки контрол. Към постъпки или решения в този момент следва да се пристъпва след внимателно обмисляне, тъй като последствията са необратими и стават видими едва на последващ етап. Особено важен ще е този период за родените около 15 април и 18 октомври, плюс-минус три дни, които трябва да бъдат крайно внимателни към емоционалните си избори и реакции. Не се поддавайте на провокации и внимателно обмисляйте последствията от всяко решение, което би могло да породи промяна в живота ви. Това касае и онези, които имат важни фокусни точки и планети, разположени  около 26-тия градус на кардиналните знаци Овен, Везни, Рак и Козирог.

Венера, която придобива съществена роля и власт, като управител на знака Везни, в сряда и четвъртък ще влезе в ролята си на коректив и балансьор на процесите, оказвайки хармонично влияние върху опозицията между Юпитер и Плутон, а от там и върху големия космичен кръст и ефекта от Лунното затъмнение. Това предполага наличие на възможност, позволяваща ни да коригираме негативните моменти, намиране на допирни точки и възможност за сътрудничество, благоприятни решения на спортни финансови ситуации и намиране на компромис за онези, които имат готовност за него. Венера и Юпитер са архетипи на най-възвишените, благородни и добродетелни принципи и притежават силата и качествата да хармонизират и променят хода дори на най-негативния сценарий. Искрено се надявам всички да съумеят да се възползват от възможностите, които те ще ни предоставят. Припомнете си че компромисът не е едностранен, а двустранен процес на размяна на отстъпки и намиране на взаимно изгодни решения.

Седмицата ще завърши с благородния и великодушен порив на Луната в Стрелец, която ще внесе повече радост и непринуденост в настроението и общуването, разбиране и приемане Божествената мъдрост и човешката добродетелност. Съвсем подходяща среда за възприемане и прилагане на посланието, вложено във Великденските мистерии и Христовото Възкресение.