Вестниците в Понеделник, 14 април

Цветлин Йовчев: Много пъти съм казвал, че МВР не е в добра кондиция


24 Часа
Следващата седмица вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев ще проведе среща със Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ). Не искам по никакъв начин решенията да са повлияни от емоцията, решенията не трябва да бъдат емоционални. Момчетата не мисля, че се чувстват виновни, и не би трябвало да се чувстват виновни.


Миков отсече: Без ремонт на конституцията
Стандарт
Българската конституция няма нужда от промени. Това заяви председателят на парламента Михаил Миков във Велико Търново по време на научна конференция, посветена на 135-ата годишнина от приемането на основния закон на държавата. "Българите първо да прочетат конституцията и след това да търсят нередностите в нея", препоръча Миков. И сподели, че по повод Деня на конституцията - 16 април, Народното събрание пуска най-голямото издание на конституцията в 150-160-хиляден тираж заедно с националните вестници.


ГЕРБ поиска оставката на министър Клисарова
Труд
ГЕРБ настоява за оставката на министъра на образованието и науката Анелия Клисарова. „Единствената заслуга на министъра е, че успя да стопира образователните реформи, които провеждаха няколко поредни правителства, затова настояваме за нейната оставка", заяви на извънредна пресконференция за проблемите в сектор „Образование" депутатът от ГЕРБ


Изпратиха Алекс с любимата й кукла
Монитор
С любимата й кукла и с купища венци изпратиха вчера 8-годишната Александра от Поморие в последния й път. Големият християнски празник Цветница беше най-черният ден в морския град. Вместо в църквата целият град се стече вчера на гробищата, за да изпрати малката Александра до последния є дом. Осемгодишното дете, удушено зверски от съседката си Атанаска, беше погребано точно в 12 часа на обяд на централната алея в траурния парк.