Очаква ни слънчев и топъл понеделник

Над планините преди обяд ще бъде слънчево. След пладне - с развитие на купеста облачност

През нощта облачността ще намалее до предимно ясно.

Минимални температури - между 2° и 7°, в София 3°. На отделни места в котловините и Североизточна България, където ще бъде тихо, ще има слаба слана. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи „Фокус”.

Утре ще преобладава слънчево време. Около и след обяд, главно над планинските райони, ще се развива по-значителна купеста облачност, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб западен, в източните райони югозападен вятър. Ще се затопли още и максималните температури ще са между 16° и 21°, в София - около 18°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е от юг, слаб. Максимални температури по крайбрежието - между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето 1 бал, след обяд ще се усили до 2 бала.

Над планините преди обяд ще бъде слънчево. След пладне - с развитие на купеста облачност. Само на отделни места в Родопите и по билото на Стара планина ще превали за кратко. Вятърът ще е умерен, от запад. Максимална температура на 1200 метра: 9°-10°, на 2000 метра - около 2°.