Цветанов си пожела цивилизован дебат за евроизборите

Зам-председателят на ГЕРБ се включи в инициативата "Да пуснем корени в България"

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел се включиха в инициативата на МГЕРБ-Благоевград „Да пуснем корени в България". За шеста поредна година младежите на партията се съберат в местността Рупите засадиха дръвчета в парка зад храма на баба Ванга.

Много ми се иска в предстоящата предизборна кампания за депутати в Европейския съюз, дебатът да бъде цивилизован. Това каза пред „Фокус” зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов по време на посещението си в местността Рупите. Той допълни: „За голямо съжаление може би и тази кампания, както и всички последни, които са били нямат политика, нямат самочувствието, нямат своята идентичност, за да могат да водят смислен дебат в дадена кампания, в случая и за тази европейска”.

От ГЕРБ искат да говорят за възможностите, които дава Европа, за това, че „че всеки един от нас е важно да отиде и да упражни конституционното си право да гласува, а когато гласуваш, ти можеш да противодействат на схемите за купуване на гласове”. Според зам.-председателя на ГЕРБ по този начин хората не оставят случайността да определя бъдещето им.

„По този начин искаме да имаме действително сблъсък на идеи и да се покаже дали ЕНП, която е най-голямата парламентарно представена партия в Европейския парламент, е по-достойната. Трябва да погледнем какво направиха правителствата на Народната европейска партия в условията на криза в Испания, Франция и Гърция. Трябва да изберем 751 евродепутати, България има честта да има своите 17 депутати, разбира се, че до сега ЕНП формираше водещата роля за политиката в ЕС и това искаме да продължи”, завърши Цветанов.

В инициативата „Да пуснем корени” тази година се включиха по традиция и младежи от структурите на съсловната организация от София, Кюстендил, Перник и Кърджали. На събитието присъстваха Даниела Савеклиева, областен координатор на ГЕРБ за Благоевградска област, Калин Каменов, бившият председател на Агенцията за закрила на детето. Председателят на МГЕРБ Благоевград, Андрей Новаков за поредна година показа добрата организация на младежите, както и силата на младия дух сред всички, решили да се включат в инициативата. По събитието на инициативата бяха засадени 28 дръвчета, които символизират всичките държави , които членуват в Европейския съюз. На всяко дръвче е закачено знамето на съответната държава, както и знамето на ЕС.

"Днес инициативата е много по-силна, защото засадихме 28 дръвчета за всяка една държава-член на ЕС. С това даваме много ясно послание за силна и обединена Европа и това, което е привилегия за България, е, че е част от това голямо европейско семейство и всички млади хора трябва да работят за тази европейска перспектива и всички политици трябва да отстояват тези принципи, тези ценности, защото обединена Европа гарантира мира, защото обединена Европа гарантира просперитет. Обединена Европа дава своята солидарност за развитието на България по оперативните европейски програми и обединена Европа е нещото, което всички ние сме мечтали в продължение на 30-40 години и това вече е факт за шеста поредна година. За голямо съжаление, обаче частични разочарования от управления, които водят изместване на центъра на тази европейска перспектива, но точно заради това с тези млади хора се надяваме, че ще дадат своята енергия, за да можем действително да отстояваме тези принципи, които са Европа на европейската народна партия, на силна Европа", каза Цветанов.