Камерън не харесва последните 2 филма „Терминатор”

Известният режисьор оценява по-високо "Прометей" в сравнение с последните две части на "Пришълеца"

Режисьорът Джеймс Камерън участва в онлайн разговор в сайта Reddit. Там той отговори на многобройни въпроси на различна тематика – мнението му за филма „Прометей”, последните два „Терминатор”-а и др.

„Не съм особен фен на тези филми”. По този начин Камерън отговоря на въпрос, свързан с последните два филма за робота от бъдещето. Той допълва, че двете ленти не са успели да разгърнат потенциала си и да накарат публиката да се интересува от съдбата на героите.

Камерън очаква следващите филми, които се снимат в момента, да бъдат по-добри. Причина за това е и участието на му приятел – Арнолд Шварценегер.

Правенето на филми според американеца е терапия. Той дава пример, че преди да направи първите два терминатора е имал комшари, свързани с машините за убиване. Същата е била ситуацията и с филма „Бездната” и неприятните сънища, свързани с огромни вълни цунами.

Според Камерън „Прометей” е интересен филм, който провокира мисленето. Въпреки че по думите му в крайна сметка историята не завършва логично, той дава по-висока оценка на лентата в сравнение с третата и четвърта част на „Пришълеца”.

По-нататък става ясно, че извесният режисьор не смята, че има какво да даде по отношение на бъдещи продължения на „Прометей” и мисли да се съсредоточи върху „Аватар”. Той разкрива, че е предупредил компанията Fox, че филм „Пришълецът срещу хишника” ще е лоша идея и ще навреди на двете поредици.