Поморие се сбогува с 8-годишната Алекс

Днес е поредният тъжен ден в Поморие - погребаха малката Александра

Целият град се събра, за да изпрати 8-годишното дете, предаде Нова телевизия. Десетки близки, приятели и роднини се събраха на помирийските гробища да изпратят Алекс в последния й път.

Момиченцето изчезна в четвъртък, а ден по-късно стана ясно, че е убита от съседката си Атанаска Георгиева. Жената е арестувана и отведена в следствения арест в Бургас.

Атанаска вече е разпитана пред съдия, пред когото е направила пълни самопризнания. В показанията си тя посочила, че е убила 8-годишната Алекс, защото момиченцето отправило обиди към децата на сестра й Северина.

На този етап разследващите са установили още, че Алекс не е била отвлечена, а сама се е качила в дома на Атанаска. Двете си говорили около два часа, след което ядосана от думите на детето по адрес на племенниците си, Атанаска я удушила.

По време на разпитите на жената, разследващите са установили още, че тя може би има психични отклонения и затова са назначили психологична експертиза, която да установи по безспорен начин дали Атанаска е невменяема, или е извършила убийството в момент на афект.

Мярката за неотклонение на Атанаска ще се гледа утре около обяд в Бургаския окръжен съд, където прокуратурата ще поиска постоянно задържане под стража за Георгиева.