Със спирането на еврофондовете наказват народа!

За България са важни и Украйна, и Русия

Със спирането на еврофондовете не наказват правителството, а наказват народа, но ние си го заслужаваме. След пагубното управление на Тройната коалиция и предишната, да си върнем пак Тройна коалиция от същите хора и само дано не си го направим след време трети път. Коментарът пред журналисти в Смолян лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, предаде „Фокус”.

Той добави, че за разлика от Станишев не пророкува и не сатанизира. „Аз за разлика от Станишев не пророкувам и не сатанизирам. Неговата основна цел е била ГЕРБ да не се върне на власт, ДПС – може, „Атака” – може, „България без цензура” – може, само ГЕРБ да не е. Аз им пожелавам на всички успех”, добави лидерът на партията.

Очакванията му са пак преди изборите опонентите на ГЕРБ да правят опити да манипулират общественото мнение, защото не могат по друг начин да победят. „Какво ще кажат, с какво ще грабнат хората? Сега все едно да кажа, искаш ли от твое име да взема заем и да ти вдигна за един месец заплатата. Та нали утре всички ние ще връщаме тези пари, децата, внуците”, каза още Борисов.

Той коментира и ситуацията около Украйна, САЩ и Русия: „Ако проблемът беше само между Русия и Украйна не е страшно, когато е между НАТО и Русия е страшно. За нашия туризъм, за нашия бизнес климат е изключително вредно”.

Пред членовете и симпатизантите на ГЕРБ Борисов заяви, че за България Русия и Украйна са важни. Дружбата и приятелството между Русия и България се пази.

Той обясни: „Дружбата, приятелството с Русия си го пазим, но както за тях сиренето е с пари, сиреч най-високите цени за газ те взимат от братска България, така и ние сега им казваме дайте, окей правим „Южен поток”, правим бизнес, но искаме да знаем България колко бързо ще почне да взима такси, защото проектът „Южен поток” е изгоден за България, когато по-бързо взимаме такси, да влизат в бюджета, ако трябва след 25 години да взимаме такси, кое ни е интересно в този проект? След 25 години може шистовия газ може да има нова алтернативна енергия, изведнъж да се окажем с разкопана половин България за тръба”.