12-13 април : Бъдете сдържани и толерантни

Слънце в Овен, Луна в Дева - Везни. С наближаване на Пълнолунието, поддържането на хармонията ще изисква съзнателни усилия.

Уикендът би могъл да протече спокойно и хармонично, стига да съумеем да овладеем емоционалния поток, който ще става все по-бурен и неконтролируем с приближаването на Пълнолунието. Както знаете през този месец ще бъде съпроводено с Лунно затъмнение.

Наличието на две затъмнения в този сложен и напрегнат месец изисква специално внимание, тъй като всяко събитие протичащо в сезонът на затъмненията става далеч по важно отколкото смисълът и значението което му придаваме първоначално. Идеите, предложенията, проектите и хората които навлизат в живота ни през това време, стават част от него за дълъг период от време, а начинът по който си взаимодействаме с тях, посоката и темпът на развитие, както и крайния резултат, трудно се поддават на планиране и контрол, независимо дали ни удовлетворяват или не. Поради това, всичко което се случва не само в деня на самото затъмнение, но и в дните преди и след него, придобива съдбоносно значение, а развитието му не подлежи на човешки контрол. Към постъпки или решения в този момент следва да се пристъпва след внимателно обмисляне, тъй като последствията са необратими и стават видими едва на последващ етап. И тъй като предстоящото Лунно затъмнение активира оста Овен-Везни, то ще доведе до кулминация теми и процеси, където се налага да бъде установен баланс между личната воля и необходимостта от сътрудничество, между егото и персоналните цели и обществените интереси и мнение. Ситуациите, в които такъв компромис не може да бъде постигнат, най вероятно ще последва разпад, а онова което бъде разрушено в сезонът на затъмненията, трудно се поддава на възстановяване. Безнадеждни взаимоотношения могат да достигнат до своя естествен финал.

Информацията през следващите дни ще се разпространява мигновено, а онова което стане достояние на обществеността, ще се радва на интерес и внимание. Това естествено създава благоприятни условия за огласяване на факти, решения и резултати, светски и културни събития, особено такива които представляват кулминация на продължителна подготовка и положени усилия. Те ще бъдат подкрепени и от Венера, титуляра на затъмнението, която се намира в добро разположение на духа с подкрепата на Юпитер и Плутон. Пак с нейна помощ, онези които попаднат в трудна ситуация, ще могат да постигнат, стига да пожелаят компромисът, който ще им позволи да преодолеят препятствията и да продължат напред.

В Събота ще разполагаме с подходящите условия да укрепим тялото, умът и духът, полагайки старателни грижи за техния баланс и благоденствие. Най-простичкия метод за това е първо да се погрижим за хигиената у дома, а след това да се заемем и със себе си. Денят е подходящ за медицински прегледи и възстановителни процедури както и за занимания изискващи спокойствие и усамотение.

В Неделя, вниманието ни ще бъде привлечено от критичната за месеца тема за взаимоотношенията. Доколко критична ще бъде тя за всеки от нас, зависи от готовността да направим компромис и умението да овладеем желанието си за резки и категорични изказвания. Помнете, че думите в тези дни могат да се окажат опасно оръжие, което не всеки ще успява да овладява и насочва по предназначение. Успех!