18 грозни истини за връзките в днешно време, които ще трябва да преглътнете

Общество

12-04-2014, 12:11

Автор:

Пенко Тодоров

Всичко от Автора

Още по Темата:

Защо се съсипват връзките?

Дженифър Лопес обича хаотични връзки

Укрепете взаимоотношенията си

Ако взаимоотношенията ви не вървят, вземете си кратък отпуск от тях!

Грешка в отношенията е да си винаги доброто момиче

Цветята има свой език, чрез който изразяваме нашето лично отношение

Най-романтично представената бременност (видео)

Романтици вие сте! Днес е Свети Валентин

Азис и Валери... Романтика! (снимки)

Мъжете са по-романтични през зимата

Романтичните комедии спасяват бракове

Мъже, чистенето е романтично

Жените вярват повече на женените мъже

Защо лъжат мъжете?

Мъжете си признават и се извиняват

Как шофират мъжете и жените? Ето как! (видео)

Мъжете умират за пухкави дами със закръглени форми

Ето какво точно искат жените от мъжете!

Защо само мъжете имат бирени коремчета?

15 мъдри мисли за жените

Какво очакват мъжете от жените

Koга жените се чувстват най-уверени в секса?

Най-големият враг на жените на работа са техните шефки

Разбери жената... по лицето

Новият хит! Ако жената се възбуди, рокля става прозрачна

Дамските прелести определят характера на жената

Кобилкина: Жената не иска само мушкане

15 неща, които мъжът никога не забелязва преди секс

Съветите за успешен живот

Кобилкина предизвика смях със секс съвети

Доминиращият пол е този, който има по-силен характер

Темата е разисквана много. И многократно дъвкана между редовете на лайт статии със заглавия, гръмко убеждаващи ни, че разкриват най-голямата тайна на човечеството – какво мислят мъжете.

Е, ние не знаем дали това е чак такава мистерия, имайки предвид, че мъжкото мислене е много по-просто, отколкото обясненията и правилата за него. Една друга тайна: Когато става въпрос за връзки и излизане по срещи, женското поведение също не се различава кой знае колко. Понеже в модерния и неограничен свят на взаимоотношенията „всички сме равни”, а доминиращият пол е този, който има по-силен характер.

Опа, издадохме ви първата истина! Затова, спираме с обясненията. Всичко останало е изредено по-долу, от автора Кристофър Хъдспет:

1. Човекът, на когото му пука по-малко, всъщност е този, който има контрол върху нещата. Никой не иска да е по-заинтересованият.

2. Понеже всеки от двамата иска да покаже на другия джентълменската си страна, в началото и двамата ще спазват неписаното правило „ще изчакам 2-3 часа (дни), преди да ù/му върна обаждането”. Тези психологически игри не са приятни. Но всички ги следват.

 

3. Един човек, който се държи небрежно, защото не му пука, изглежда точно по същия начин, както изглежда човек, който се държи небрежно, защото е хлътнал. Успех с различаването им.

4. Телефонните обаждания са умиращо изкуство. Шансовете сочат, че повечето от комуникацията във връзката ви ще става в текстова форма, през различните за това платформи, което е най-откъснатата, безлична форма на комуникиране. По-добре свикнете с богатата гама от емотикони.

5. Твърдите уговорки за среща са мъртви. Смъртта им настъпи, откакто жените и мъжете получиха възможността да имат постоянна връзка със своите смарт приятели, знаейки къде са във всяка минута – благодарение на модерните мобилни устройства и социалните мрежи. Ако не сте топ приоритет, поканата ви да прекарате време с него/нея ще бъде формулирана с помощта на „Може би” или „Ще ти кажа, ако мога да…”. А решаващите фактори за тези условия са дали в последната минута няма да има по-добри оферти на масата.

6. Съдбата няма да си го върне тъпкано на онзи, който ви е наранил. Поне не в близкото бъдеще. Грозната истина за живота е, че често тези, които мамят и се държат зле, излизат сухи от водата и продължават напред към хубавото си бъдеще, а онези, които страдат, просто… продължават да страдат. (Ако случайно нещо лошо се случи на лошия човек, причината няма да сте вие.)

7. Дали поведението ви ще бъде сметнато за романтично, или за откачено, зависи единствено от това дали човекът отсреща ви харесва, или не. Само това е разликата.

8. „Хайде да се поотпуснем” и „Искаш ли да се помотаем малко заедно?” са две от неясните фрази, които обикновено носят скрита покана (или поне надежда) за секс. Колкото и да ги мразите, в днешно време този тип изказвания са най-често срещания начин да кажеш на някого, че искаш да прекараш някакво време с него.

9. Някои хора търсят просто секс, но ако вие искате нещо повече от отношенията ви, те няма да са тези, които ще ви кажат „Аз не съм човекът за теб”. Поне не, докато нещата не станат твърде сложни и вече не е толкова забавно. Докато благоприличието у хората е в своя разцвет, честността не е чак толкова разпространена.

10. Всички съобщения, които сте изпратили, са стигнали до получателя си. Ако той не ви е отговорил, не винете пълната си кутия, обхвата или направо телефонната компания.

11. Толкова много хора се боят от „официално” обвързване, че връзките „без етикети” са все по-често срещано явление. Този модел е идеален, защото се изчерпва тогава, когато спре да минава пред другия. При една такава връзка всяко „Ние само си говорим с нея/него” е потенциална изневяра, която вие по правило сте длъжни да приемете, защото, чакай малко, нали не сте „официално” заедно?!

12. Социалните мрежи създават много нови изкушения и възможности за измама. Личният чат предлага различни начини за фин флирт (например харесване на снимки междувременно), който не значи непременно изневяра, но със сигурност повишава вероятността за това.

13. Социалната мрежа освен това може да изгради пред човек илюзията, че има възможности, което превръща възприемането на „Фейсбук” от мрежа за комуникация със семейство и приятели в интерактивен каталог на хора от противоположния пол.

14. Няма да видите нефилтрираните инстинкти на човека отсреща, докато връзката ви не се задълбочи. Дотогава поведението ù/му ще е нивелирано от постоянните страхове, че изглежда твърде нетърпелив, твърде достъпен, твърде мил, не достатъчно готин, твърде готин, не достатъчно забавен, твърде забавен, твърде откачен… Знаете как е, и вие си мислите същото!

15. Във всяка връзка другият ще ви възприема като човека, който евентуално или ще го зареже с гръм и трясък, или ще остане с него вечно. И двете възможности са ужасяващи за него.

16. Когато се срещате с някого и този някой се чувства добре от това, няма директно да изрази чувствата си. Вместо това ще използва Facebook, Instagram или Tumblr, за да публикува снимка на красива природна картина и текст на романтична песен. Дори да не срещнете името си в поста, той е предназначен за вас.

17. Не очаквайте конкуренцията да се съобразява с връзката ви. Ако някой е привлечен от човека до вас, ще направи, каквото трябва, за да го имат.

18. Ако ви зарежат, най-вероятно ще бъде брутално. Заради богатите възможности на все по-предпочитаните текстови съобщения, за които вече споменахме, не се изненадвайте, ако човекът до вас реши да го направи чрез Skype или с смс. Всеки ще предпочете да не вижда сълзите по бузите ви и подсмърчащия ви нос, за да не се чувства злодей от това, че къса с вас. Най-лесният начин, за съжаление, е много далеч от най-внимателния.