Седем шимпанзета са избягали от ограждението си в зоологическа градина

Направили си стълба от дърво

Седем шимпанзета са избягали от ограждението си в зоологическа градина в Канзас сити, САЩ, след като са си направили стълба от дърво, предаде агенция Ройтерс, позовавайки се на директора на зоопарка.

Едно от шимпанзетата изглежда е успяло да издърпа пън или голям клон от дървото и да го подпре на стената. Благодарение на импровизираната стълба косматите бегълци са се прехвърлили през ограждението си, обяснява директорът на зоологическата градина Ранди Уистхоф.

Животните не са имали контакт с посетителите, тъй като са се измъкнали в зона, резервирана за служители.

"Едно от шимпанзетата се е проявило като водач. То е поставило импровизираната стълба и е подмамило другите да го последват", казва директорът. В зоопарка живеят общо 12 шимпанзета.

Гледачите на маймуните са използвали храна, за да ги върнат обратно в ограждението им. Шимпанзетата са се радвали на свободата си около час.

Ранди Уистхоф допълва, че персоналът редовно проверява дърветата в района на шимпанзетата за паднали клони, за да се подсигури срещу подобни инциденти.

Хитроумният водач на косматите бегълци обаче някак е успял да изтръгне послужилия за стълба голям къс направо от дървото. "Шимпанзетата са много по-силни от хората и са много умни", казва Ранди Устхоф.