11 април: Бъдете практични

Слънце в Овен, Луна в Дева

В петък повечето от нас ще се намират в подходящото делово и практично настроение, което ще съдейства за успешното приключване на работната седмица. Вероятно мнозина ще се почувстват привлечени от мечтателни състояния, но и за тях ще настъпи подходящ момент във вечерните часове или в събота. За да можете да им се насладите пълноценно, не се разсейвайте, съставете си  план за деня и плътно се придържайте към него. Днес предизвикателството ще идва от двусмислени и неясни ситуации, които в най-добрия случай ще просто погълнат времето ни. В най лошия, е възможно някой да се възползва от наивността и състраданието ви, търсейки безвъзмездна помощ или просто утеха.

Рутинните дела днес ще ни се отдават по-леко от обичайното и за разлика от друг път, няма да предизвикват отегчение и досада. Луната в Дева ще ни съдейства да се отнесем с внимание към всеки детайл, така че онова, към което насочим усилията си да бъде свършено по възможно най-добрият начин. Денят е подходящ за текущи ремонтни дейности, решаването на битови въпроси, почистване на дома и офиса. Успешен ще бъде и изборът на малки битови покупки, целящи да повишат комфорта и да улеснят всекидневието ни, но следва да бъдете внимателни към качеството и цената на по-мащабните придобивки, и по възможност да ги отложите за друг момент. Днес лесно можете да се заблудите, а и търговците вероятно ще бъдат особено убедителни и не съвсем добронамерени.

Работа и бизнес
Бъдете по прецизни в оценката на предложенията постъпващи към вас днес, особено ако те идват от хора с които се срещате за първи път. Дайте си време за да проучите както човека, така и предложението му, за да не попаднете в капана на измамници или некомпетентни личности. Внимание изисква също работата с пари и документи, където ще бъдем предразположени към допускането на грешки поради невнимание или неправилна преценка.

Здраве, хранене и красота
Въпросите за здравето и физическото благосъстояние днес ще вълнуват мнозина, но онези които решат да потърсят помощ или съвет от специалист, следва да бъдат особено внимателни.  Вероятността да ви бъде поставена погрешна диагноза или назначено погрешно лечение е съществена. Би било добре също така,  да потърсите в следващите дни потвърждение на резултатите от изследвания направени днес, тъй като от там също могат да произтекат смущаващи недоразумения. Що се отнася до текущите грижи, тялото  ще ви бъде най-добрия съветник и ще ви насочи към онези храни, козметични средства и програми, които ще бъдат най-ефективни на актуалните му нужди.