Манолова си изпуска нервите – показва истерия, безпомощност!

Лиляна Павлова: Да не се оправдава със Закона за Черноморското крайбрежие

Зависимостта на малцинството на управляващите и зависимостта от ПП „Атака” е причина да си изпуска нервите Мая Манолова и да говори нелепи неща. Това заяви народният представител от ГЕРБ Лиляна Павловa.

„Мисля, че това изказване на Мая Манолова не само, че е нелепо, но е абсурдно и то показва вече тяхната истерия и безпомощност. Вече е прекалено видима и тяхната зависимост от „Атака“. Така че най-добре е тя да не се оправдава със Закона за Черноморското крайбрежие, защото в момента, както е предложен, всъщност буди сериозни притеснения и сериозни съмнения в нас. Той е изключително лобистки закон, който категорично не е в полза на българските граждани и туристи, които имат право по Конституция да ползват плажовете безплатно и на свободен достъп, които са изключителна държавна собственост“, коментира Павлова.

 

Тя обясни, че се дава възможност по един безпрецедентен начин, без конкурс, без прозрачност, без никакъв финансов план или ангажимент всички концесионери, които в момента имат сключени концесии за стопанисване на плажове автоматично да получат удължаване на своите концесионни договори до 20 години. „A тези концесии са сключени преди при един много стар ред, при други икономическа обстановка и ситуация, техните концесии са за по 5 или 10 години. Това е скандално. Това е много лобистки текст, който е единствено и само в полза на концесионерите и отново без конкурс, без процедура да се продължат още години наред тези плажове за стопанисване. Така че те имат скандални поправки в този законопроект и те не трябва да се оправдават с нас”, коментира още Лиляна Павлова.