Популизъм в действие

/Да превърнем думите в дела/

Лозунг от зрелия социализъм

Депутатите от Коалиция за България /КБ/ са яхнали „бодро” метлата на популизма.

След Страхил Ангелов и Мая Манолова, сега и Жельо Бойчев се втурнаха в законодателна инициативи срещу лошите „Бирници” – Частните съдебни изпълнители.

Били грабили нещастните длъжници, били изсмуквали кръвчицата на бедния народ.

"Затова, Братя и сестри, ние стоим на пост и браним народа, рабирай бедните от богатите." Мила родна картинка. Спомнете си другаря Жан Виденов как громеше „чорбаджиите иззедници” през не много далечното минало. Ама си спомнете и какво ни сполетя малко след това, под мъдрото ръководство на БСП.

Госпожи и Господа от левицата, опомнете се. Помислете, че медалът има винаги две страни. И тези от другата страна също имат права. За щастие в България има закони и те „понякога” се спазват.

Искайки да наложите мораториум за спиране на изпълнитeлните дела, всъщност народните избраници проповядват явно беззаконие. Кой ще накара коректните платци да плащат, след като на некоректните се опрощават дългове?

Да се дават за събиране дълговете на Общините, обществено значимите дружества за ток, вода и парно само на Държавни съдия изпълнители., т.е. Дълговете към частни фирми да се събират само от Държавни съдебни изпълнители. И не на последно място, да се регламентират таксите на ЧСИ - били високи.

Имаме право да попитаме г-н Бойчев, като беше общински съветник, защо не намали таксите за смет и данък сгради на Столичани? Или да попитаме господин Ангелов, защо не си плати фирмените и лични дългове навреме, а трябваше да му се събират „по закон”? И понеже сега има възможност за законодателна инициатива – Напред. "Да превърнем думите в дела":

 - Първо, да помолим Госпожа Манолова да свика "дежурните" граждански сдружения и набързо да „прати на гилотината” тези народни изедници. (Добре, че Бисер петното е в ареста, иначе  той щеше да е на „първа маса до оркестъра”. Него го нямаше, но госпожа Гергова беше.

 - Второ, да си платим тук-таме, да ни напудрят и да блеснем пред камерите, а може и със снимка в някои друг вестник.

И всичко това ако не е рушене на държавността в името на „бедния” човек, здраве му кажи.

Добре, че до края на месец май парламентът ще работи само 9 дни, и дано по време на парламентарната ваканция се замислат всъщност колко безотговорно и деструктивно е да насъскваш различни групи на обществото.

От популизъм нищо добро не ни чака.