Борисов: Шмекерските номера на Миков, БСП и ДПС, няма да минат

Видно е, че без „Атака”, този парламент не съществува

БСП и ДПС ги мързи да ходят на работа. Видно е, че без „Атака” този парламент не съществува. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„С една дума те или трябва да обявят, че имат тройна коалиция, или трябва незабавно да разпуснат парламента, защото той не работи. Шмекерските номера на Мишо Миков и на депутатите от БСП и ДПС няма да минат. Когато видяха, че цялата партия ГЕРБ е там, за да стане нисък кворумът при поименното гласуване и регистриране, БСП и ДПС излязоха, за да си направят нисък кворум. Тогава излязохме и ние. Следователно правилният въпрос е защо БСП и ДПС бойкотираха желанието на ГЕРБ да работи в парламента”, заяви Борисов.

„Ако се съберат, ще се върнем. Очевидно е, че не им се ходи на работа. Искат да управляват, искат да сме парламентарна република, каквато сме по Конституция, но да не ходят на работа. Как да стане”, попита Бойко Борисов.

На въпрос защо не идва в Комисията за Христо Бисеров и Бисер Миланов-Петното, Борисов каза: „Когато извикат Орешарски, Корнелия Нинова, Йовчев, когато дадат обяснение какво са правили по Министерски съвет, когато направят анкетна комисия за „Авиоотряд 28” 2005 - 2009 г., когато направят анкетна комисия защо откраднаха оградата на границата, когато направят анкетна комисия и извикат Бисеров тук, едва след това ние като опозиция ще се явим там”.

 

Видеото можете да видите тук.