Пабло Касадо: ГЕРБ реално се пребори с организираната престъпност

Затова испанското правителство подкрепи удостояването на Цветанов със Сребърен кръст

Вие и Бойко Борисов, по време на управлението на ГЕРБ, реално се преборихте с организираната престъпност и затова испанското правителство подкрепи удостояването Ви със Сребърен кръст на гражданската гвардия на Кралство Испания. Това заяви говорителят по европейските въпроси и депутат от Испанската народна партия Пабло Касадо по време на среща със заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Пабло Касадо коментира още, че е уверен, че Борисов и ГЕРБ много скоро отново ще се върнат на власт, защото Борисов успя да промени България и хората знаят и виждат това. „Вие направихте нещата в България да се случват.

 

Вие сте силата на случването. ГЕРБ и ЕНП казват истината на хората и търсят заедно изхода от проблемите, а не лъжат като социалистите, че няма криза и всичко е наред. След Сапатеро в Испания, ние от Испанската народна партия намалихме публичните разходи, реформирахме образованието и здравеопазването, проведохме много структурни реформи, беше ни много трудно, но хората разбраха, че е важно да стабилизираме страната. Българите ще разберат и ГЕРБ, след като спечелите както европейсите избори, така и неизбежните предсрочни парламентарни избори в България”, заяви Пабло Касадо.

 

От своя страна Цветан Цветанов заяви, че социалистите обчат да харчат и да правят бели. Харчат повече, отколкото изкарват. „Затова тярбва заедно да се борим с популизма на социалистите и с крайните националисти. Европа трябва да бъде управлявана от десните правителства от ЕНП, за да гарантираме стабилност и икономичексо развитие”, посочи зам.-председателят на ГЕРБ. Пабло Касадо и Цветанов се обединиха около извода, че Европа има нужда от силни десни лидери, и пример за такива са Бойко Борисов и Мариано Рахой. С такива лидери и с десните политики България, Испания и Европа ще си гарантират сигурно бъдеще и икономически растеж.