Митове за любовта

Проверете в колко от тях вярвате

Около любовта и романтичните връзки има толкова много митове и преувеличени твърдения, че те заслужават не поредица от статии, а цял отделен сайт. Днес обаче ще се опитаме да разгледаме най-често срещаните от тях и да ви обясним защо не е чак толкова добра идея да мислите по този начин, пишат от inews.bg.

1. Аз и партньорът ми трябва да имаме едни и същи възгледи за живота. Всеки човек и напълно уникално същество със своя единствена и неповторима история. Би било ненормално, ако можеше да се намерят двама души с напълно идентичен мироглед.

Напротив, във ваш интерес е да имате до себе си човек, който е малко по-различен, дава ви възможност да погледнете на нещата под друг ъгъл, да видите детайли и да се насладите на моменти, които иначе бихте пропуснали. Не искате да имате свой клонинг, повярвайте ни. Ценете и уважавайте различията си.

2. Романтиката е в основата на перфектната връзка. Разбира се, че романтиката е важна и вдъхва разкош и трепет в ранните моменти на връзката ви. Но животът не е като на кино и колкото и да не ни се иска, в един момент романтиката избледнява и отстъпва, за да направи път на зрялата любов, на взаимното доверие, на уважението и на всичко, което ще ви гарантира, че ще остареете заедно.

3. Задължително е да имаме едни и същи хобита и интереси. Както вече споменахме по-горе, човекът неслучайно се нарича индивид. Понякога се случва така, че да се влюбим в някого, понеже споделяме обща страст, но по-често се влюбваме в него, въпреки че не е така. Обичайте хората заради това, което са, и не се опитвайте да им налагате личните си вкусове и предпочитания. Ако ви липсва човек, с когото да практикувате любимото си занимание, посетете някой тематичен форум и се запознайте със себеподобни.

4. Двойките не се карат. Карат се и още как. И старанието да потиснете мненията и чувствата си в опит да не се конфронтирате с любимото си същество може да доведе до натрупване на негативна енергия с времето. Приемете, че всяка една здравословна връзка си има своите моменти на неразбирателство.

Уважавайте чуждото мнение и се опитвайте да се аргументирате от позицията на разума, не на емоциите. В повечето случаи поводът за разногласие ще бъде забравен в рамките на няколко часа, но ако сте си позволили да бъдете груби по време на спора, това може да остави лош послевкус в продължение на дни.

5. Партньорът ми трябва да е перфектен (каквото и да значи това). Никой на този свят не е съвършен и сами разбирате, че да очаквате подобно нещо от гаджето си е повече от наивно. Всеки си има своите недостатъци, но компенсира за тях с нещата, заради които го обичате. Фокусирайте се върху вторите и се опитвайте да свикнете с или поне да игнорирате първите.

Разбира се, ако партньорът системно ви обижда или се опитва да упражнява физически и/или психически натиск върху вас, ви препоръчваме сериозно да се замислите дали на този свят няма някой, който да заслужава любовта ви в много по-голяма степен.