Гласувайте, защото всеки един от вашите гласове е равен на един купен глас в България

Този призив отправи Цветан Цветанов към българите, живеещи в испанския регион Сеговия

Гласувайте на европейските избори, защото всеки един от вашите гласове е равен на един купен глас в България. Това призова зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, който се срещна с българи, живеещи в испанския регион Сеговия.

"Трябва да си помагаме взаимно - заедно можем да подобрим условията в България, за да можете един ден да се върнете с децата си в нашата родина при вашите близки и роднини", заяви Цветанов.

Той продължи: "При ГЕРБ усвоявахме европейските средства и се стремяхме да изграждаме инфраструктура, за да идват инвеститори в България и да се разкриват нови работни места. След манипулациите на изборите обаче не успяхме да съставим самостоятелно правителство и беше формирана една популистка коалиция на БСП, ДПС и „Атака“. И днес всички виждате последствията- 30 хил. нови безработни, младежка безработица 30%, липса на доверие от Брюксел, а обещанията за АЕЦ „Белене“ не са реализирани дори на 1%".

По думите на зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ единственото, което днешните управляващи правят, е да си купуват предизборна подкрепа, като залъгват "нашите родители, баби и дядовци с по 20, 30, 40 лв. великденски добавки".

"Тези пари ги няма в държавния бюджет и държавния дълг ще бъде увеличен с 58 млн. лв. Сега се готвят да изтеглят нови 4 млрд. заем, за да плащат стари заеми и за да харчат за предизборни цели“, каза още Цветан Цветанов пред българите в Сеговия.

Той призова емигрантите ни в Испания да упражнят конституционното си право на глас и да гарантират дясното управление - както на Европа, така и на Испания и България.

"Имаме прекрасна родина и вие помагате на България, подпомагайки вашите роднини, но участвате във формирането на БВП на Испания. Затова нека да положим заедно всички усилия да развиваме икономиката в България, което ще доведе до разкриването на нови работни места и вие ще можете да се завърнете“, посочи Цветанов.

Веселина Маринова от Сдружение „Родина“ сподели пред зам.-председателя на ГЕРБ, че българите в Испания отново си връщат доверието в България. Маринова благодари на Цветанов, че потърсил среща с тях, което им дава увереност, че не са забравени. „Благодарим Ви, не се срамуваме от произхода си. Подкрепяме ГЕРБ и предайте нашите поздравления на Бойко Борисов. Защото видяхме тук в Испания, че дясното правителство на Мариано Рахой извади Испания от кризата, която бяха забъркали социалистите. Сигурни сме, че само ЕНП, ГЕРБ и Испанската народна партия могат да гарантират сигурност и стабилност на България, на Испания и на цяла Европа. Ние искаме европейско развитие за България и то може да бъде мост между нас в чужбина и родината. Българите в Сеговия предложиха създаването на международен център за обучение и квалификация на българите в чужбина, защото броят им вече е надминал 3 млн. От своя страна Цветан Цветанов коментира, че подобна идея би била много полезна и за нея може да се търси финансиране, както от националния бюджет, така и от европейските средства.

"Ние бяхме първите, които направиха стъпката да има министър за българите в чужбина. Но връзките с нашите сънародници по света трябва да бъдат по интензивни, например евродепутатите от ГЕРБ в новия Европейски парламент ще се срещат редовно с нашите сънародници по света. Ще работим заедно за решаването и на вашите проблеми, защото трябва да се подкрепяме взаимно където и по света да се намираме“, каза още Цветанов.

Българите от Сеговия поздравиха бившия вътрешен министър и за отличаването му вчера със Сребърен кръст за граждански заслуги на Гражданската гвардия на Кралство Испания. След срещата Цветан Цветанов и българите посетиха българската църква в Сеговия, както и българския център в града.