Костов, смени си ПР-ите бе, пич!

Оказва се, че според нашите реформатори, плагиатството е търсен ефект!

Пореден грандиозен фал сътвориха „реформаторите“ на Радан Кънев и Меглена Кунева. Бомбата, която избухна и отекна със страшна сила не само в Интернет пространството, но възмути и интелигентните мислещи хора, артисти, журналисти и достигна до българите в чужбина... А сега и самите членове и симпатизанти на „реформаторите“, смутени и учудени, се гърчат в паника, как да отговарят на въпросите и коментарите по темата.
Такива реакции предизвика поредният реформаторски похват на Найо Тицин – да изплагиатства клип на Стивън Спилбърг за избори в САЩ от 2008 г. Клип, в който най-големите холивудски звезди призовават хората да гласуват. Тициният клип копира 1:1 не само сюжета, драматургията, но и по-голямата част от текстовете.
По този повод супер ПР-ът Найо Тицин самодоволно обяснява за медиите, как всъщност целенасочено се излива хейт по адрес на „реформаторите“, защото те разваляли сметките на мафията... В същото време, абсолютно невъзмутимо заемащият поста лидер на ДСБ Радан Кънев посвещава вече цели 2 дни да се самонавива в профила си във Фейсбук, как това е търсен ефект...
Вярвате ли, че „авторите“ са платили правата за ползването на тази американска продукция или просто си ги присвоиха за целите на своята кампания? А вярвате ли, че Найо Тицин ще върне хонорара си за тази “хипер креативност” или по реформаторски ще продължи да изчислява собствената си печалба от предстоящите избори?
Оказва се, че според нашите реформатори, плагиатството е търсен ефект! Търсен ефект е да заявиш на цяла България, че кражбата е началото на новата реформа?! Търсен ефект е да впрегнеш уважавани артисти, принуждавайки ги точно те косвено да станат лица на безцеремонен интелектуален обир? Търсен ефект е за пореден път да демонстрираш познатата партийна безпардонност и с очевидната бездарност и липса на въображение да разочароваш именно тези хора, които уж припознаваш като свои избиратели и симпатизанти...?! Странно е това реформаторско мислене, защото според тях техен електорат са мислещите и критични хора...
Циркът на Реформаторския блок е пълен, но това си е техен проблем. Проблем е също на тези, които са им повярвали, че са различни, че са морални, че са демократи, които ценят свободата и спазват закона. С болезнената си претенция да са единствената алтернатива в политическия живот, Реформаторският блок отново показа цялото великолепие на своята несъстоятелност.
Да, гафовете на „реформаторите“ вече станаха много, а и съвсем не са невинни. Но нека помислим, не е ли това естествено продължение на политиката за разрушаване на дясното, водена последователно от Иван Костов, който не без помощта на Пр-ите си успя да стопи управляващото през 1998 г. ОДС до две малки партийки, които едва-едва събират общо 3% на избори?! А всъщност, дали това не е само началото на последната агония на великото СДС от 98-ма…
Реформаторите са ни симпатични, но ако искат да вървят нагоре, трябва да осъзнаят мястото си във времето и пространството и да започнат отначало. Защото не е важно колко пъти си победил, а колко пъти си се изправил, след като са те свалили долу.
И накрая - Костов, смени си ПР-ите, бе пич!