9 април: Решителност, сътрудничество и великодушие

Слънце в Овен, Луна в Лъв

Завладени от енергичен устрем, мнозина днес ще пожелаят и ще успеят да живеят по програма максимум. Мотивирани от амбиции и воля за себеутвърждаване ще вършим всичко така, че постъпките и резултатите от действията ни да бъдат забелязани, оценени и евентуално поощрени. Ако ви се получи - поздравления! - движите се  към правилните цели и то служейки си с методи, които са ефективни и в пълна хармония с вътрешните ви импулси и външното обкръжение. Всички останали следва да възприемат появилите се възпрепятстващи обстоятелства, като покана от Съдбата, да коригират посоката в която са се насочили, или средствата и методите, с които си служат за да достигнат набелязаните цели. Може би се налага да преразгледате досегашните си представи за лична самоувереност, да анализирате способността си да поемате рискове, да си сътрудничите с тези, от които зависи постигането на желанията ви. Всяко съпротивление изисква алтернатива , а решението му е компромис. Не забравяйте обаче, че компромис означава взаимни отстъпки, а не едностранни. Както насилственото налагане на волята, така и нежеланието и неспособността да отстояваме активно позициите и интересите си ще пораждат конфликти ще срещат съпротивление-в единият случай външни, в другия-вътрешни.

Не се колебайте днес активно да изразявате чувствата и мнението си. Това ще ви позволи да придобиете адекватна представа как сте позиционирани в обкръжението си. Бъдете открити в поведението си и прями в общуването. Достойнство, чест, благородство и решителност, днес няма да са просто думи изпразнени от съдържание. Обърнете специално внимание на близките си и тези които обичате. Порадвайте се и поиграйте с децата, независимо пред какви трудности ви изправя битието. Проявете нежност и внимание към любимия човек. Жестовете на привързаност днес ще бъдат и малките подаръци днес ще бъдат оценени, като жест на щедрост и великодушие.

Работа и бизнес
Днес е ден за активна работа и в случай че съумеете да подходите по-творчески и нестандартно към текущите дела, ще отбележите видим напредък и прогрес. По същият начин с малко повече решителност и готовност за риск можете да дадете тласък на дела в застой, строги да сте готови да промените досегашната си тактика, която очевидно е неефективна. Денят е идеален и за начало на творчески проекти в сферата на изкуството. Те могат да донесат на създателите си не само финансов успех но и слава.

Здраве, хранене и красота
Денят е идеален за покупки целящи подобряването на имиджа, грижа за здравето, кожата и косата. Енергийните потоци особено на по-активните и енергични личности, могат да бъдат блокирани, затова заниманията с активен спорт са повече от препоръчителни. За жалост, периодът е и подчертано травмоопасен, така че бъдете внимателни и най-вече не надценявайте възможностите си. Организмът изгаря енергията усвоената от храната без остатък, затова се хранете пълноценно с храни богати на полезни вещества. Диетите са противопоказни, освен за последователите на духовни практики с опит, които днес следва да ограничат храната за да усвоят и овладеят мощните енергийни потоци протичащи в момента.