Изграждат алея и пейка в памет на големия Борис Христов

Мисия Пловдив

08-04-2014, 21:01

Снимка:

bulgarianhistory.org

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Правят я до Градския дом на културата за 18 май

Изграждането на възпоменателна алея в памет на великия оперен певец Борис Христов ще бъде гласувано на сесия на общинския съвет в четвъртък. Предложението на пловдивския художник Атанас Хранов е да украси тревната площ от южната страна на Градския дом на културата, който носи името на оперния гений. На 18 май 2014 г. се навършват 100 г. от рождението наБорис Христо, роден и живял в Пловдив.

Идеята е да бъде изградена алея, която ще завършва с чугунено-дървена пейка, която да се намира в мини парк на няколко метра от Дома на културата. Пътеката пък ще бъде застлана с павета, върху които ще бъде написано:“18 май 2014 г., град Пловдив, 100 години от рождението на великия оперен певец Борис Христов” със стиха на известния пловдивски писател Александър Секулов  „…и в безкрая на времето неговият глас се моли за България“.

Предвижда се обектът да бъде готов и тържествено открит до 18-ти май, когато се отбелязва годишнината. Проектът ще бъде финансиран с 14 хиляди лева от бюджета на дирекция „Култура, образование, развитие“.