ПловдивУтре: 9 април

Какво, къде, кога ще се случва в сряда

Утре времето в Пловдив ще бъде слънчево. Минималната температура рано сутринта ще бъде около 7 градуса, максималната през деня ще стигне 22 градуса.

В 3 часа през нощта машини на "Чистота" започват миенето на улици, детски площадки, мантинели и антипаркинг-колчета. Графикът за сряда може да се види ТУК.

Негово Кралско Височество принц Едуард, Херцог на Кент пристига в града. 78-годишният първи братовчед на кралица Елизабет II ще отдаде почит на британските воини, погребани тук. Точно в 10.30 часа започва церемонията на английските гробища. Принц Едуард ще бъде придружен от посланика на Великобритания у нас Джонатан Алън. Домакин е кметът на Пловдив Иван Тотев. Още подробности за събитието вижте ТУК.

Най-новата чешма - "Тракийски ритон", ще бъде открита официално в 11 часа. Тя е монтирана пред Централни хали на ул. "Райко Даскалов" и представлява ритон - античен съд от времето на траките, които са живеели из нашите земи. Автор на проекта е Иван Карапенчев – скулптор. Идеята и инициативата за изработването на поредната осма чешма са на Клуб Пловдив Оптимист Интернешънъл.

От 11.30 часа в централата на ул. "Гладстон" 13 пресконференция ще дадат Илко Илиев и Борис Ячев, съощиха от НФСБ.

Утре треньорът на Ботев Станимир Стоилов ще говори преди гостуването на ЦСКА. Брифингът е с начален час 13:30 и ще се проведе в пресцентъра на клубната база в Коматево.

В 15:00 часа същия ден е началото на последната тренировка на отбора преди двубоя, а в 17:00 отборът ще отпътува за София, където ще бъде на режим преди мача.

Срещата ЦСКА – Ботев от 32-ия кръг в първенството е в четвъртък, 10 април, от 19:30 часа на стадион "Българска армия".

В пресклуба на БТА в Пловдив ще се проведе пресконференция по повод спортния празник "Спортувай в твоя град". Организатори са българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи и СКЛАТ "Тракия", с подкрепата на община Пловдив. Брифингът започва в 12 часа.

На кино в сряда

Дават премиерите:  Завръщането на първия отмъстител  и Рио 2.

На театър:

Драматичен театър Николай О. Масалитинов, гр. Пловдив

 19 часа – Албена

19 часа - Детектор на лъжата.