ЧСИ се борят със спекулативния си образ

Камарата на частните съдия-изпълнители организира диалог с гражданите в рамките на "Ден на отворените врати"

"Ако не си платиш веднага, ще те дам на съдия-изпълнител!". Чували ли сте тези думи?

И да не сте, със сигурност познавате някого, който познава друг, чийто роднина ги е чул, преди да му вземат, в крайна сметка, с бой телевизора.

Информационното затъмнение е порок, който има много пипала. У нас едно от тях е хванало за гушата частните съдебни изпълнители, митологизирайки образа им до крайна степен.

Оказва се обаче, че да се изпълни заканата с "даването" на ЧСИ не е чак толкова страшно нещо. В много случаи те са много по-склонни на диалог от който и да е друг по веригата на задлъжнялостта (макар да се прокламира обратното).

Доказателство за това е информационната кампания, която Камарата на частните съдебни изпълнители започва. Оттам организират "Ден на отворените врати", който ще се проведе едновременно в седем български града, включително в столицата.

Камарата информира, че между 9:30 и 17:00 часа на 16 април вратите на съдебните изпълнители ще са отворени за диалог с гражданите; напомняйки, че междувременно всеки, който желае, може да се свърже с нея на посочените контакти.

Целта е да се разсеят спекулациите за ЧСИ, които са необходим регулатор в отношенията между бизнеса (държавата) и гражданите.

"ЧСИ не съди и не осъжда, а спазва и изпълнява законът такъв, какъвто е. Той работи за интереса и на длъжника, и на взискателя", напомнят от КЧСИ.