Деси Банова - най-популярният ни синоптик

Булевард

08-04-2014, 15:24

Автор:

Пенко Тодоров

Всичко от Автора

Чаровната водеща представя прогнозата за времето вече 16 години

Деси Банова е най-популярният водещ на прогнозата на времето у нас, показва проучване на територията на България.

Неотдавна чаровната водеща се завърна от тематичен международен форум във Франция, на който и е била единственият представител от страната ни, информира Нова ТВ. Събитието е събрало на едно място презентатори на времето от близо и далеч и на него Деси се е запознала с големи телевизионни звезди.

"От 16 години представям прогнозата за времето – от 1998 година. Предполагам, че и годините са повлияли на избора на организаторите да се спрат на мен. Освен като лично признание, го приех като признание за целия екип, с който работим – водещи, метеоролози”, заяви самата тя, докато беше на гости в сутрешния блок на Ани Цолова и Виктор Николаев.

На форума са присъствали над 100 водещи на прогнозата на времето.

"Целта на събитието е да бъдем посланици на това, което се случва с климата. За съжаление, в глобален мащаб последните години се оказват най-горещите години, т.е. глобалното затопляне не е мит, а е факт. Представиха ни много научни доказателства, имахме лекции всеки ден от учени на много високо ниво”, обясни Деси.

По думите й за последния изминал век температурата се е повишила с 0,7 градуса по Целзий, което има много сериозен ефект.

В глобален мащаб от 1998 г. насам всички следващи години са все по-горещи. Конкретно за България се очакват засушавания и все повече ще се приближаваме към средиземноморския климат.