BMW излетя от пътя, паркира в нивите

За щастие водачът и спътничката му са невредими

Лек автомобил БМВ излетя и ГП Е-79 край Благоевград и паркира в нивите, за щастие водачът и спътничката му са невредими, съобщава БГНЕС.

Сигналът за пътния инцидент, приключил само с материални щети, е подаден към 8.45 часа тази сутрин от района на близката бензиностанция.

Лекият автомобил с благоевградска регистрация се движил в пътното платно на Е-79 в посока Кулата. Катастрофата станала между пътните възли Благоевград-Зелен дол и този за Покровник. На излизане от плавен ляв завой, където скоростта е ограничена на 60 км/час, автомобилът е поднесъл надясно и се блъснал в гъвкавата предпазна ограда. "Баварецът" изкъртва 6 метални кола на мантинелата, унищожавайки 25 метра от нея. След това поел по ската към нивите край пътя. За щастие на водача и спътничката му, лекият автомобил минал само на метър от голям пън, след което се завъртял в обратна на движението посока и спрял на 10 метра от нивите. В противен случай лекият автомобил е щял да се преобърне.

На мястото на инцидента пристигнаха линейка и патрулка на КАТ-Пътна полиция. Водачът и пътуващото с него момиче не са пострадали. Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Той се оплакал, че автомобилът му бил на ремонт, което може би е причина за пътния инцидент. Според полицаите обаче причина за катастрофата е високата скорост и задното предаване на автомобила. С него всяко рязко натискане на педала на газта на излизане от завой, прави автомобила нестабилен и труден за управление.