Слави Трифонов купува телевизия?

Засега плановете му били да стъпи в ефира на Бургас, Благоевград, Русе, Стара Загора и Плевен

Шоуменът Слави Трифонов е пред сключване на сделка за придобиването на благоевградската телевизия "Око" ТВ, твърди столичен вестник, цитиран от Мигнюз. Югозападният град влиза в плановете на Дългия, който смята да изгради бизнес империя със създаването на поне пет регионални тв канала.

Засега плановете му са да стъпи в ефира на Бургас, Благоевград, Русе, Стара Загора и Плевен.

Съществува вариант медийната империя на Слави, която ще се гради от фирмата му "Седем Осми Продакшън АД" да стъпи и във Варна. Идеята на Трифонов е да завладее все още зле разработения рекламен пазар по региони, като ги обедини под една шапка. Телевизията му ще се занимава основно с актуалните теми от конкретния град, но ще има и новини, живи предавания и шоу програми.

Телевизионният канал "Око" е доста закъсал в момента. Преди години телевизията беше актуална сред студентите в Благоевград. Всяка вечер след 22:00 часа той излъчваше касови холивудски хитове незаконно на пиратски видеокасети.

За бизнес империята си Трифонов е приготвил около 10 милиона лева. Това означава, че ако плати приблизително по равно за 5-те телевизии, Дългия ще даде по около 2 млн. лева за всяка.