Вестниците във Вторник, 8 април

Вадим изтребителите за Гергьовден

Акцията на МВР в Лясковец - шефовете перфектни, подчинените неадекватни, съобщава от първа страница вестник "Сега". Баретите са лошо оборудвани, нямат кучета и са превърнати в обикновена група за задържане, допълва изданието. От доклада от вътрешната проверка на Инспектората на МВР става ясно, че, въпреки всеобхватната ревизия, продължила 4 седмици, МВР все още не знае кой точно е виновен за трагичния край на операцията. Затова пък няма съмнение, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е абсолютно невинен, коментира "Сега". За наказанията след неуспешната акция пишат всички днешни вестници. 

Всички вестници пишат и за отложеното от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране решение за лицензите на ЕРП-та. 347 милиона лева е стигнал дългът на трите дружества към НЕК, коментира "24 часа". "Стандарт" акцентира "ЧЕЗ готови да се договорят с НЕК". Вестникът допълва, че двете компании ще подпишат споразумение за издължаване на 38 млн. лв. Осем държави следят скандала с енергото, посочва пък вестник "Преса" и отбелязва, че на вчерашното заседание на комисията чуждите дипломати са били повече от чиновниците. Трима посланици и петима аташета на страни от Европейския съюз показаха  с присъствието си, че Европа "сега нази гледа".

Полицията е продала 1185 коли за по 500 лв., информира вестник "Труд". Според информация на изданието, това е извършено в периода декември 2008 г. - декември 2013 г.

Българи спасяват света от източване на карти, съобщава вестник "24 часа". Четирима българи създадоха специален стикер, който предпазва банковите карти от източване чрез скиминг. Стикерът е патентован и тестван у нас и в чужбина. Струва 9,90 лв. и се предлага на българския и световния пазар. 

"Булгартабак" над борсовите правила, отбелязва от първа страница "Капитал Дейли". Новият собственик не отправи търгово предложение към малките акционери въпреки законовото си задължение, уточнява вестникът в подзаглавие. 

Водещото заглавие на "Стандарт" е "Вадим изтребителите за Гергьовден". За първи път от пет години, бойната авиация ще участва в традиционния военен парад. Имало е идея по жълтите павета да преминат и танкове, но това струва още доста пари и затова е малко вероятно. 

"Новинар" съобщава за международния скандал, който разтърси Италия, под заглавие "Заразяват умишлено с птичи грип". От публикацията става ясно, че целта е да се облагодетелстват фармацевтичните гиганти. 

Вестник "Дума" информира от първа страница "В Донецк провъзгласиха народна република". Новата власт обяви независимост от Киев, поиска референдум по примера на Крим и призова Русия за помощ.