8 април: Борба или сътрудничество

Слънце в Овен, Луна в Рак - Лъв

Денят ще започне с известна неопределеност в делата и намеренията, и едва по обяд плановете ни ще придобият определеност и ясна концепция. Празния ход на Луната в сутрешните часове обаче, ни дава идеална възможност да обмислим промените настъпили в предходните дни, особено ако случващото се с нас или около нас предизвиква нестабилност. Вероятно ще се наложи да се откажем от някои свои планове, или да ги съгласуваме с новите обстоятелства.

От особено внимание се нуждаят личните , приятелските и деловите взаимоотношения, в които днес и през следващите дни от седмицата ще трябва да вложим немалко усилия, за да съхраним баланса. Опозицията между Слънцето и Марс ще привлече в живота ни ситуации, които ще изпитат увереността ни, способността да рискуваме и упражняваме волята си, както стремежите на които подчиняваме активността си. В случай, че резултатите са неудовлетворителни, ще се наложи да преосмислим представите си, да намерим нов подход, или да пренасочим усилията си в други направления. Поради пречките и затрудненията с които този процес е свързан, е възможно ситуациите възникващи днес и утре да провокират неконструктивни реакции и раздразнение, като проекция на личната ни неувереност и неспособност сами да се погрижим за щастието и себереализацията си. Често ще попадаме в конфликтни ситуации, но за разлика от друг път, нито ще можем, нито пък ще е полезно да ги избягваме, тъй като именно чрез тях ще станат ясни онези деструктивни модели, с които програмираме провалите си.

И все пак си струва да си припомним, че лесно се води диалог с тези които споделят мнението ни, но малцина успяват да запазят достойнство, самообладание и самоконтрол в спор между противоположни взаимно изключващи се тези, без да допуснат нито да наложат насилствено собственото си мнение, нито да отстъпят от личните си позиции. Луната в Лъв ни предлага помощ и подкрепа. Бъдете благородни и щедри, било то с малки подаръци, комплименти или други жестове на внимание, търсете компромис и се съобразявайте с интересите на тези, с които така или иначе ви се налага да си сътрудничите. И тогава ще можете без проблеми да преминете през този критичен период и дори да откриете нови перспективи във взаимоотношенията си както и нови по-ефективни методи за постигане на личните си стремежи.

Работа и бизнес
Вече е ясно че периода не е подходящ за стартиране на нови бизнес проекти. По-крупните финансови операции, които произтичат от взети вече решения и поети отговорности, следва да бъдат внимателно обмислени и по възможност застраховани от риск и загуби. Постарайте се да обмисляте последствията от всяко действие и решение и ако нещо ви притеснява или подкопава увереността ви, по-добре ги отложете за по-добри времена.

Здраве, хранене и красота
Сърдечната система е уязвима и следва да я пазим от емоционално и физическо натоварване. Като цяло периода изисква по-голям разход на физическа енергия и можем бързо да се доведем до пълно изтощение ако не я изразходваме правилно и съобразно реалните си възможности. Успешно ще протече лечението на очите, коленете, мускулите, ставите и сухожилията. Хранителният режим следва да бъде богат и разнообразен с препоръчителна умереност в количествата. Възползвайте се пълноценно от всяка възможност да подобрите имиджа си. Резултатът е гарантиран.