Вебер: Сигурен съм, че ще ги победите, социалистите не са работеща алтернатива за Европа

Цветанов: Въпреки очевидния провал на правителството на БСП, ДПС и „Атака”, Станишев заявява, че ПЕС ще оправи Европа

В България не се води адекватна борба с организираната престъпност, контрабандата се е увеличила няколко пъти, приходните агенции не събират приходи, а правителството на президента на ПЕС Сергей Станишев се подкрепя от крайно дясната „Атака”.

Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща със заместник-председателя на Групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер. „Въпреки очевидния провал на правителството на БСП, ДПС и „Атака”, Сергей Станишев излиза и заявява, че ПЕС ще оправи Европа. Това е нелогично, имайки предвид ежедневните провали на социалистическото правителство в България. Ето защо, както и досега, ЕНП в лицето на ГЕРБ в България, е партията, която може да гарантира продължаването на стабилността и сигурността в Европа“, посочи Цветанов. Манфред Вебер изрази увереност, че ГЕРБ ще победи на европейските избори. „Сигурен съм, че ще ги победите, социалистите не са работеща алтернатива за Европа. Имате всички шансове да биете в България и да помогнете Групата на ЕНП в Европарламента отново да бъде най-голямата и да гарантира стабилността в Европа”, коментира Вебер.
Цветан Цветанов представи на заместник-председателя на Групата на ЕНП водача на евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев. „Нашите политически противници имат медийни империи, които не са за подценяване. В България имаме една ГМО коалиция, която формира правителство с подкрепата на „Атака”. Въпреки това, полагаме всички усилия да се преборим с популизма и атаките, които идват срещу нас“, заяви Томислав Дончев. Той бе категоричен, че въпреки всичко, ГЕРБ отново е първа политическа сила в България. Убеден съм, че на евроизборите българските граждани отново ще ни гласуват най-голямо доверие, допълни още водачът на евролистата на ГЕРБ.
Манфред Вебер подчерта, че популизмът на социалистите винаги трябва да  бъде оборван с аргументирани критики. Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева заяви пред Манфред Вебер, че за България е важно резултатите от европейските избори да доведат до предсрочни парламентарни избори в страната, които гарантирано ще разместят политическото представителство, както в Народното събрание, така и в страната.