„Давам 100 лева на този, който ми каже каква е целта на посещението във Виетнам” (снимки)

След спогодбата със Северна Корея в областта на свободата на словото, съвсем логично е в програмата на академика - премиер да следва Виетнам

Известният български журналист Евгени Петров написа в статуса си във Фейсбук: Прочетох съобщенията на пресцентъра на МС. Изгледах всички репортажи от Ханой.
Давам 100 лева на този, който ми каже каква е целта на посещението на Орешарски във Виетнам.

 

Последваха отговори на хора, които се опитват да разгадаят целта на посещението:
Еееех, Олигарски, че ти освен кукла на конци си бил идиот, бе! Имам ужасното предчувствие ,че ще спечеля 100 лева ...По стар обичай, ще внесем виетнамски младежи, да заемат 250 000-те раб. Места, които неговото правителство разкри и няма кой да работи, а Българската младеж им благодари за грижите и отиде в страните от загниващия капитализъм, за да предадат челния опит на България!


Други не останаха изненадани от визитата на премиера и антуража му:
След сътрудничеството със Северна Корея в областта на свободата на словото, съвсем логично е в програмата на академика - премиер да следва Виетнам. В следващите месеци ще бъде поканен на обмяна на опит в сферата на сигурността в Тамбукту, а в Сомалия ще бъде проведено изнесено заседание на кабинета под надслов: "Няма да оставим гладен нито един ром, особено преди избори".
    
Още по-любопитно е, че до последния момент пресслужбата на Пламен Орешарски държеше в неведение обществото около подробностите на официалното посещение на министър-председателя и водената от него делегация. Не е ясен дори нейният състав, което от своя страна, породи съмнение, че са заминали на екскурзия.
Това предизвика бурни реакции в социалната мрежа.

Не го защитаваме, но е възможно г-н премиера да е изпитвал притеснения, тъй като още миналата година при първата си визита извън България – в Брюксел бе посрещнат с бурни освирквания и протестиращи. Още от тогава така започна да му върви – на всяко мероприятие, на което Орешарски се появи, не липсват протестиращи с искания за оставка.
Виетнам е най-важният ни стратегически партньор в Югоизточна Азия, изтъкна Орешарски.

Ето и част от коментарите във Фейсбук, по повод визитата във Виетнам:

1. Ще сключим споразумение за решаване на въпроса с бездомните кучета! Вечна дружба!

2. Следващо посещение - за възстановяване на връзките с Никарагуа и фронта "Сандино" - нашият най-важен стратегически партньор в Латинска Америка.

3. Понеже вече разкри 250000 работни места и се усеща даже недостиг на работна ръка в Мамковината... Та са отишли да преговарят за внос на работници от братски (за тях) Виетнам...крупен успех!

Социалистическата република Виетнам се оказва изключително атрактивна дестинация за властта. За последните осем години премиерът Пламен Орешарски ще се окаже деветият държавник, който поема към Ханой. Преди него през 2006 г. там са ходили Сергей Станишев - като премиер, година по-късно вицепрезидентът Ангел Марин, Цецка Цачева като шеф на парламента (през 2012 г.) и държавният глава Росен Плевнелиев (миналата година). Отделно до Виетнам са пътували министри и зам.-министри от различни кабинети, пише „Преса”.

Третата официална премиерска визита на Орешарски (първата бе в Китай, а втората в Азербайджан) ще се състои между 5 и 9 април.

Премиерът води в Ханой бизнес делегация, като участниците в нея също ще се уточняват, до този момент не е ясно кои са те. По време на неговото посещение той откри български ресторант. И това, обаче предизвика следните негативни подозрения във Фейсбук:

- Ее Българийо - те идват само на екскурзия, а не че ще свършат нещо полезно.

- Щял да се отваря български ресторант. Дали пък не са се разходили, за да се наплюскат на корем?

- Има логика в думите ти, пък и тъкмо виетнамските младежи ще поизчистят улиците от глутниците бездомни кучета!

Все пак, ако имате идея каква е целта на посещението на българския премиер във Виетнам, споделете...