Синът на убиеца завел полицията до трупа на Асенчо

Крими

07-04-2014, 11:31

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Валерия Попова

Всичко от Автора

Реджеп помогнал на баща си Ирхан да се отърве от тялото на 3-годишното детенце

Делото за жестоката смърт на 3-годишния Асен Инджев продължава в съда и днес.

Показания даде Михаил Ангелов, шеф на Шесто РУП по време на убийството на детенцето.

Ангелов присъствал на изваждането на трупа на Асенчо от водите на река Марица. До мястото го завел Реджеп, един от синовете на убиеца Ирхан. Точно Реджеп е казал къде се намира тялото.

Първоначално убиецът Ирхан и майката на Асен твърдели, че детето се е изгубило в парк в Столипиново. Споменатият парк обаче се намира на около 2 километра от дома на семейството и за детето е било невъзможно да стигне до него, тъй като е било със счупен крак. Първоначално полицаите започнали издирване, но след като то не дало резултат стартирали разследване за убийство.

При разкриване на случая станало ясно, че детето е убито в къщата, близо три дни трупчето, завито с одеало, било оставено в шкаф, а след това Ирхан и синът му Реджеп го пъхнали в чували, сложили каменен блок и го изхвърлили в река Марица.

Реджеп е единственият свидетел, видял точното място. По-късно той сам е отишъл да каже на полицията какво знае. На въпрос защо не е проговорил досега, той отвърнал, че го е било страх от баща му.

Децата на Ирхан - Гюлхан, Реджеп и Замбак - пък свидетелстваха, че при разпита са бити от полицай от 6 РУП. Полицаят Любомир Начев обаче твърди, че  е говорил само с Реджеп.

Делото продължава и в момента. Очаквайте подробности!