Жена обезглави куче и зверски преби дете

Психично болна жена едва не убила момченце пред очите на майката

Психично болна жена от свищовското село Александрово в петък хладнокръвно отрязала глава на куче, а след това едва на убила момченце пред очите на майка му. След зловещите си изстъпления Камелия Т. е задържана в Центъра за психично здраве във Велико Търново.

Жената отдавна тормозела селото. Агресията се отприщила за пореден път в четвъртък вечерта. "Отишла в ромската махала и уж започнала да гали едно куче, съобщава "Труд". След това спокойно му отрязала главата", разказа кметът Слави Славев.

В същия ден Камелия била на дело за отнемане на родителските права. Миналата година тя изхвърлила детето си от къщи и отказала да го гледа. Бащата поел грижата за него.

В петък Камелия първо завихрила скандал със съселяни, после едва не убила 4-годишното момченце.

По обед тя видяла Снежана Иванова с двете деца, нахвърлила се върху по-голямото, хванала го за косата и започнала да удря главата му в тротоара. "Съсед се притекъл на помощ и успял да изтръгне детето от ръцете.

В ръцете на Камелия обаче останала блузката на момченцето. Тя я занесла в дома си и я изгорила като на клада", разказа кметът. Камелия била задържана, след като очевидци се обадили на полицията. Тя буйствала при ареста си, но униформените успели да я озаптят.

В Александрово има доста жалби от комшии срещу психичноболната жена. "Досега само псуваше хората и не беше налитала на бой", казаха нейни съселяни.

Това е трети подобен случай в Община Свищов за седмица. Луднала възрастна жена от село Червена беше прибрана в психиатрия. Кметът на Александрово лично се обадил на полицията, след като в Свищов видял как друга жена мята камъни по хора и коли. Тя също се оказала психично болна.