Бременните жени могат да слушат сърдечния ритъм на бебето (видео)

Мобилно приложение помага на майките да следят развитието на бебето

Когато една жена разбере, че ще става майка, цялото ѝ същество се настройва на тази вълна. Бъдещите майки с трепет следят всеки един момент до появата на своето дете на бял свят. Знаейки за тези вълнения, компания създава ново мобилно приложение, което позволява на дамите да слушат пулса на своето неродено бебе, както и да следят неговия напредък.

Bellabeat Connected System проследява важни данни за развитието на бебето, включително сърдечен ритъм, брой ритници и теглото на развиващия се плод. Апликацията също така дава възможност на бъдещата майка да записва своите настроения по време на бременността. В случай, че приложението открие дори най-ранни признаци на депресия, то насърчава потребителя да говори със специалист.

Съоснователят на Bellabeat Урска Сресен споделя: „Слушането на пулса на нероденото бебе бе нашата първоначална функция, а всички останали са добавени като бонус. Функцията, отбелязваща настроението на жената, има за цел да отчете първите симптоми на депресията“. Веднъж в месеца дамите ще бъдат помолени да отговарят на два въпроса, свързани с техните чувства и настроения като цяло.

Приложението е на разположение от по-малко от два месеца, но вече е било закупено от 3000 клиенти. То включва социалната платформа, известна като BellaBeat Global, където бременните жени могат да обменят опит и да споделят информация относно бременността и всичко свързано с нея. Целта на създателите на апликацията е да добавят нови проследяващи устройства, които да дадат възможност на бъдещите майки да следят своето кръвно налягане, тегло и кръвна захар, пише вестник Daily Mail.