Ръцете издават възрастта?

Четири съвета за младежки вид на ръцете

Тъй като постоянно се говори за бръчките на жените и за различните козметични процедури и продукти, с които те могат да се премахват, човек остава с впечатление, че това е най-големият проблем на дамите. Оказва се обаче, че относно стареенето, представителките на нежния пол се притесняват най-вече от своите ръце.

В анкета относно частите от тялото, които най-много издават възрастта, ръцете бяха поставени на първо място от британските жени. Те „пребориха“ дори сивата коса и така обсъжданите бръчки. Три четвърти от дамите смятат, че истинската им възраст може да се разбере именно по ръцете им. 80% от анкетираните дори споделят, че биха забелязали дали ръцете на друга жена изглеждат остарели.

Според 42% от дамите ръцете започват да имат признаци на старост най-рано, когато жената е на 34 години. Иронично, въпреки че по-голяма част от представителките на нежния пол имат притеснения относно вида на своите ръце, само половината (53%) признават, че редовно ги овлажняват.

Това показва, че жените са по-склонни да се фокусират върху своето лице и коса. Те прикриват сивите коси с боя, а лицето постоянно третират с различни козметични продукти и процедури. По този начин ръцете остават най-уязвими, вследствие на по-ниските им нива на естествени мазнини и уязвимостта им от външни влияния, пише Daily Mail.

Пет съвета за младежки вид на ръцете:

1. Миенето на ръцете е жизненоважно за доброто здраве. Въпреки това то трябва да става с топла вода с умерена температура. Твърде студената или гореща вода може да навреди на кожата. Също така е важно да използвате по-мек сапун, който съдържа подхранващи и хидратиращи масла за добро почистване на кожата.

2. Овлажнявайте кожата си след баня и всяко миене на ръцете. Тогава порите на кожата са отворени и най-ефективни за „заключване“ на влагата.

3. Носете защитни ръкавици при работа с почистващи препарати, докато чистите къщата.

4. Овлажнявайте ръцете си в продължение на най-малко 5 минути, за да може кожата да бъде наистина подхранена.