Парчета от Рая на земята

Великолепни цъфтящи дървета и тропическа красота

Ботаническите градини утоляват жаждата ни за естествена красота и успокояват болката в очите ни от сивия градски пейзаж. Те създават баланс в заобикалящата ни среда и ни припомнят значението на природата.

Следващите седем ботанически градини са сред най-добрите в света:

Royal Botanical Garden, Шри Ланка
Ботаническата градина в Канди, Шри Ланка, е създадена през 1843 г. Много туристи посещават това красиво място всяка година заради орхидеите и огромното разнообразие на флора. В градината има 300 различни вида орхидеи, които съжителстват заедно с над 4000 различни растителни видове.

Higashiyama Botanical Gardens, Япония
Тази красива ботаническа градина разполага със зоопарк в съседство. В нея растенията са подредени според японската традиция. Можете да огледате цялата околност от кулата, в която се намира ресторант.

Butchart Gardens, Канада
В тази ботаническа градина се използват азиатски и британски техники за озеленяване. Разнообразието на цветни растения е наистина зашеметяващо. Можете да си починете от разходката сред цветята в чайната на име Blue Poppy или в ресторанта. Коледната украса с декоративни лампи прави това място поразително красиво.

Montreal Botanical Gardens, Канада
С 22 000 различни растителни видове, разположени на огромна площ, тази градина ви кара да се чувствате така, сякаш сте далеч от града. В Montreal Botanical Gardens има общо 30 тематични градини и невероятни оранжерии.

Kew Royal Botanical Gardens, Лондон
Тази ботаническа градина е създадена през 1759 г. Най-добре е да я посетите през лятото или пролетта, за да се насладите на цъфтящите растения.

New York Botanical Garden, Ню Йорк
Разположена на 50 декара, Ботаническата градина на Голямата ябълка разполага с 50 различни тематични градини и приблизително 7 милиона различни растителни видове.

Hawaii Tropical Botanical Garden, Хавай
Това е парче от рая на земята. Великолепните цъфтящи дървета и тропическа красота очароват посетителите.

 

Галерията можете да видите тук.