Извършен е опит за атентат срещу кмета на Видин

При инцидента няма пострадали

Срещу кмета на Видин Герго Гергов тази нощ е извършен опит за атентат. За това съобщи самият той на извънредна пресконференция.

Неизвестни са хвърлили самоделен коктейл "Молотов" под автомобил, който се е намирал в двора на къщата, където живее семейството на градоначалника. Колата не се е взривила, тъй като фитилът е изгаснал, информира БТА.

Автомобилът е бил паркиран на сантиметри от помещението, в което са били спящите в къщата деца.Става дума за деветгодишен син и няколкомесечно бебе на градоначалника, които са се разминали с фаталния край.

Гергов забелязва, че има нередност около 10.30 ч. тази сутрин. Тогава тойо излиза от дома си, за да присъства на публично събитие, организирано във Видин под патронажа на председателя на Народното събрание Михаил Миков. След като вижда изгасналия фитил и разлятата течност под предната част на автомобила, той веднага сигнализира органите на МВР, които извършват оглед на мястото, информира Община Видин.

В изявлението си пред медиите видинският кмет заяви, че той и семейството му са оцелели тази нощ единствено по Божията воля и че има поредица от подобни деяния срещу него. Той допълни, че обект на агресия е станал и семеен недвижим имот на председателя на Общинския съвет Пламен Трифонов, който буквално преди дни подава сигнал за случая в полицията.

От видинската полиция съобщиха, че е извършен оглед на местопроизшествието, води се разследване. За случая е уведомена и прокуратурата. По този повод Гергов изрази своята надежда, че органите на реда ще реагират адекватно на тези действия и ще поставят под защита неговия живот и живота на близките му.