Дариткова: Рискът да останем без еврофондове е огромен

ГЕРБ готови да помогнат на кабинета за излизане от ситуацията

Рискът да останем без финансиране по европейски програми е огромен и това ще рефлектира върху общините най-вече и върху всеки един български гражданин. Това каза за предаването „Метроном” на Радио „Фокус” депутатът от ГЕРБ Даниела Дариткова. Факт е, че Европейският парламент е приел препоръка, в която призовава Европейската комисия да предприеме решителна позиция по отношение на България и сериозно да разгледа въпроса дали страната ни да продължи да използва средства от Общността, съгласно правилата.

„Евродепутатите от ГЕРБ са гласували „против” това решение”, каза Дариткова. Тя подчерта, че от партията са предупреждавали правителството, че е много важно да се засилят реформите и да има ясна заявена позиция за промените, които очаква от нас Европейската комисия и Европейският парламент. Това се налагало, тъй като е отчетено, че напредъкът в България липсва.

Д-р Дариткова акцентира на това, че от ГЕРБ са готови да подпомогнат всякакви действия на правителството, да споделят отговорността и наистина да се излезе от тази неприятна за България ситуация. „Предстои бъдещият програмен период, а без средства от Европейския съюз по никакъв начин не може да се развиват реформите в България и икономиката ни ще бъде поставена на сериозно изпитание”, каза депутатът.