Борисов се срещна с председателя на ЕНП Жозеф Дол

Лидерът на ГЕРБ запозна Дол и Жан Клод Юнкер със ситуацията в България

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов се срещна, в рамките на конгреса на Християндемократическия съюз (ХДС) в Берлин, с президента на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол и с кандидата на политическата сила за председател на Европейската комисия Жан Клод Юнкер.

Борисов информира Дол за развитието на политическата ситуация в България.  Освен това той поздрави Жан Клод Юнкер по случай структурирането на предизборния му щаб и обявяването на слогана на кампанията „Опит, солидарност, бъдеще“.

Българинът увери Дол и Юнкер, че ГЕРБ също се подготвя за убедителното спечелване на евроизборите в България. Освен това артията вече е структурирала националния си предизборен щаб. Слоганът и е „България няма време за губене“, информира пресцентърът на ГЕРБ.

Дол и Юнкер пожелаха успех на изборите лично на Борисов и на ГЕРБ. От своя страна председателят на ГЕРБ заяви, че партията ще опита да реализира максимален резултат на евроизборите, за да може както досега ЕНП да има най-голям брой евродепутати в парламента и Европа да се управлява в духа на десните политики.