Черен петък!

Зам.-кметът на Монтана сложи край на живота си, разкъсвана от болки. Вълна от инциденти заля Пловдив

Три жени на различна възраст посегнаха на живота си в рамките на петъчния ден в различни части на страната. Още една се опита безуспешно да се убие. А дори днес не е петък 13-ти.

Първо стана ясно, че заместник-кметът на Монтана Весела Коларска е отнела живота си тази сутрин около 10.30 часа. От август тя се е борила с коварно заболяване, претърпяла е 4 операции. 52-годишната жена е сложила край на живота си в частно учебно стрелбище. Застреляла се е в главата.

От 16 август миналата година Коларска била в болничен. Тя боледувала тежко от дископатия, правени са ѝ 4 операции, които тя самата е квалифицирала като неуспешни, каза в ранния следобед кметът на града Златко Живков. И пред него тя е споделяла, че не издържа на болките и ще сложи край на живота си.

Зам.-кметът и друг път идвала да стреля на стрелбището и никой не се усъмнил в намеренията й. След инцидента на мястото веднага са пристигнали медицински екип и полиция, но само установили смъртта й, информира сайтът „Трибали.инфо”.

Коларска е инженер химик. След 1990 година се захваща с журналистика. Работила e във вестник "Монт прес", била е и директор на общинското радио. След избора на Златко Живков за кмет през 1999 година Коларска влезе в управата на общината и остана там до последния си ден.

Коларска е на 52 години, преди 2 седмици е имала рожден ден. Има две деца – син Владимир на 27 години и дъщеря Йоана – на 19. Съпругът ѝ Тодор Владимиров се занимава с частен бизнес – продажба на бои за бита. Според нейни близки.

Междувременно млада жена загина, след като скочи от Аспаруховия мост. Сигнал за инцидента е подаден в 12:40 часа на тел. 112, информира Дарик радио, позовавайки се на информация на полицията.

Преминаващи съобщили, че тя се кани да скочи от най-високата точка на моста. Впоследствие жената се хвърлила във водата. Все още самоличността й не е установена.

Трагедиите не свършиха до тук.

Влак прегази жена на жп линията, минаваща през "Пещерско шосе" при прелеза до бившата Гарнизонна фурна в Пловдив. Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 около 13.00 ч. Все още се установява самоличността на загиналата, съобщиха от полицията. По случая работят "Транспортна полиция" и Второ РУП.

Починалата е на видима възраст около 60 години и според очевидци се е хвърлила пред влака. Екип на Центъра за спешна медицинска помощ е констатирал смъртта. Според информация на МВР-Пловдив загиналата е на 65 години и е страдала от психично заболявания.

Сутринта, около 08.15 ч., млада жена скочи от моста на Водната палата в Пловдив. 25-годишната няма физически травми от инцидента. Пила е антидепресанти и е пренасочена за лечение в психиатрична клиника.

Около 14.00 ч. пък на Коматевско шосе в Пловдив е ранен и пешеходец на 61 години. Той е блъснат от автомобил в близост до старчески дом. По първоначални данни няма опасност за живота му, въпреки нараняванията. Откаран е в болница.

В късния следобед БНР информира, че 14-годишно момче от Силистра се е удавило в река Дунав. Инцидентът е станал около 15.30 часа. 

Момчето, заедно с още трима свои приятели, се намирало в близост до граничната бразда. След предупреждение от страна на граничен полицай да напуснат зоната, децата са побягнали към реката и едното се подхлъзнало и паднало във водата. Намиращ се наблизо рибар е видял как момчето потъва. 

Екипи на Гражданска защита извършват претърсване в района на инцидента. Тялото на удавеното момче все още не е намерено.