Посрещнахме първите израелци с пита и калашници

Животът

04-04-2014, 12:40

Автор:

BurgasUtre.bg

Всичко от Автора

Драконовски мерки за сигурност на аеропорта след атентата преди 2 години

С хляб, сол и калашници посрещнахме първите израелски туристи на летище Бургас. Въоръжени до зъби полицаи дебнеха на аеропорта, граничарски кучета душеха около терминалите, а униформени проверяваха с детектор колите и автобусите за бомби. Операцията по посрещането на израелците мина без проблеми.

Групата от 158 души бе извозена по всички правила на антитероризма до Слънчев бряг и всички си отдъхнаха. До последно бе пазено в тайна часа на пристигането и така и никой не разбра кога кацна самолетът от Тел Авив. Всички полети до края на сезона от Израел ще се пазят в тайна. Часовете на излитане и кацане няма да се изписват на електронните табла. За туристите от Израел е определен специален коридор, до който никой друг няма да има достъп.
Облечени в народни носии девойки подариха с червени рози и с питки със сол и мед по стар български обичай чуждестранните гости. Сред посрещачите на летището беше и Орлин Мандов - почетният консул на Израел в България. Той заяви, че се очаква над 130 хиляди израелци да почиват у нас през това лято, което ще бъде завръщане на позициите от 2011 г.
Извънредните мерки за сигурност бяха въведени заради атентата от 18 юли 2012 г. на бургаския аеропорт, когато загинаха 7 души, а над 30 бяха ранени. След около две седмици се очаква у нас да кацнат нови чартърни самолети от Тел Авив.