4 април: Доверете се на случайността

Слънце в Овен, Луна в Близнаци

В петък интересът ни ще се насочи към общуването и новините които достигат до нас. Те от своя страна не винаги ще бъдат особено приятни, но пък достоверността им подлежи на съмнение, така че преди да си позволите да се разтревожите от чутото, уверете се че то действително отговаря на истината.

Въпреки че общуването може да ни донесе стресиращи новини, днес не е ден който е желателно да прекараме в усамотение. Изключение правят онези, които решат да го посветят на обучение - информацията ще се усвоява бързо и качествено. А и често зад неочакваните новини се крият и неочаквани възможности. Днес те могат да ни поднесат ключ за намиране на нестандартни решения в заплетени ситуации. Случайните контакти и запознанствата, които установяваме днес също заслужават внимание. Те могат да се превърнат в ценни и взаимно-обогатяващи приятелства.

Вероятно мнозина ще почувстват желание за кратки пътувания в края на работната седмица. Те ще бъдат успешни стига да не подценяваме общия напрегнат фон, който предразполага към не особено безопасно поведение на пътя. С успех ще се увенчаят и изборът и покупката на технически средства за преносна данни и информация - компютри, телефони, дигитални устройства.

Работа и бизнес
Денят ще бъде успешен в делово отношение, стига да съумеем да не се поддаваме на общата суета и превъзбуда. Неотложността ще бъде само привидна, най вероятно породена от нечия нервност и нетърпение. Постарайте се да не прибързвате в нищо, вършете си спокойно работата и резултатите от нея ще бъдат  повече от удовлетворяващи. И най-вече безгрешни. А добре свършената работа днес няма да остане незабелязана и не-поощрена.

Здраве, хранене и красота
Денят е опасен за здравето най-вече на по-пасивните хора. Застоя и липсата на движение може да блокира движението на мощните енергийни процеси протичащи в тялото сега, а в последствие организма ще се постарае да се освободи от блокажите на физическо ниво, под формата на заболявания. Твърде неспокойните и енергични хора пък са застрашени от мигрена и травми допуснати поради невнимание.
Полезно и общо укрепващо въздействие върху всички органи и системи ще имат леки дихателни практики и упражнения. И тук интензивността трябва да бъде умерена, тъй като белите дробове и дихателните органи като цяло са уязвими. Периодът е подходящ за енергийни терапии и работа с биополето.