Защо само мъжете имат бирени коремчета?

Причините основно са две

Няма нищо по-хубаво от няколко бири с подходящо мезе, нали? Най-вероятно болшинството представители на двата пола ще се съгласят с подобно съждение. Но защо в крайна сметка само мъжете пускат т.нар „бирено коремче”.

Краткият отговор е: Защото бирата е доста калорична. Да не говорим за чипса, пържените ядки и др. Преди да поговорим по-обстойно за причините, нека да обърнем внимание и на калориите. В чаша бира (около 300 милилитра) се съдържат около 150 калории, обяснява BBC. Сега умножете тази цифра по 2, 3, 4 или 5 и прибавете „вредата” от мезето – било то пържени картофки, ядки и др.

Та, вече по същество. Защо повечето мъже рано или късно се сдобиват с коремчета. Причините са две – възрастта и пола.

Каквото и да си говорим, около 35-годишна възраст метаболизмът ви започва да се забавя. В резултат изгарянето на калориите започва да се превръща във все по-трудна задача.

Съществува разлика между това къде двата пола задържат излишните калории. При жените те се натрупват по ханша им, бедрата им и дупетата им. Същевременно при мъжете тези „излишества” се натрупват в областта на талията. Впоследствие тя малко по малко (или по-бързо) се превръща в огромен корем.